Елизабет II със своеобразен рекорд до дни (Вижте го)

Гласувайте за статията

Елизабет II е на път да постави рекорд по дългогодишно управление

Елизабет II отбелязва 63 години и 216 дена на престола на Великобритания

Елизабет II е на път да постави своеобразен рекорд само след няколко дена. Кралицата на Великобритания ще стане монархът, задържал се най-дълго на престола – точно 63 години и 216 дена. Това ще се случи на 9 септември тази година, около 16,30 часа Гринуичко време. Долу горе по това време, на 6 февруари 1952 година, почина бащата на Елизабет – крал Джордж VI.

Елизабет II

Елизабет II

По този начин кралицата изпреварва по дълголетие на престола прочутата си предшественичка – кралица Виктория, която управляваше Великобритания от 1837 до 1901 година. Въпреки сериозната годишнина, Елизабет няма намерения да организира шумни чествания, а ще се посвети както обикновено на обществените си задължения. Макар вече на 89 години, кралицата продължава да е все така активна и да се занимава дейно с благотворителни и светски мероприятия.

На самата дата тя ще открие нова ЖП линия в Шотландия, където по традиция прекарва лятната си почивка, научиха от vsekiden.com. Въпреки напреднала си възраст, Елизабет II няма никакви намерения да се отказва от короната в полза на сина си Чарлз. Нещо повече, от години се говори, че Нейно височество като нищо да прескочи Уелския принц в полза на внука си – принц Уилям.

Повод за това е недоволството на Елизабет от скандалите в личния живот на сина й, бурния развод с Даяна, връзката му с омъжената Камила и последвалата му сватба с любовницата му.

Докато в същото време личният живот на Уилям е за пример, коментират медиите в Англия. Самата Елизабет става кралица по случайност, след като чичо й Едуард Осми абдикира през 1936 година, за да се ожени за два пъти развежданата американка Уоли Симс. Така на трона сяда бащата на Елизабет Албърт, който приема името Джордж VI.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар