Радан Кънев забърка грандиозен политически скандал

Радан Кънев забърка грандиозен политически скандал
5 (100%) 1 vote

Битката за местните избори се вихри с пълна сила

Радан Кънев успя да забърка грандиозен скандал в родната политика.

Той твърди, че зам.-председателят на ГЕРБ – Цветан Цветанов е убеждавал петима от представителите на РБ да се кандидатират за кметове от неговата партия, а други пък молел да се кандидатират като техни противници.

Мнозина подложиха думите на Радан Кънев на съмнение, тъй като той не ги подкрепи, посочвайки конкретни имена, дати и населени места.
По отношение на морската столица – Варна, където СДС подкрепи настоящия кмет Иван Портних, Радан Кънев изрази надежда това да не се случи в действителност.

Той обаче бе категоричен, че е повече от очевидно, че единството няма алтернатива и допълни, че доминирането на ГЕРБ в местната власт не носи необходимата промяна.

Битката за местните избори се вихри с пълна сила

Битката за местните избори се вихри с пълна сила

Радан Кънев посочи, че в местната власт и на национално ниво не се борят срещу никого и допълни, че основният им опонент на предстоящите местни избори ще са ДПС и БСП и евентуалната възможност да управляват заедно. Според него не трябва да се пренебрегва и вариантът ГЕРБ и ДПС да управляват заедно.

Радан Кънев обяви, че БЗНС,НПСД и ДСБ са постигнали съгласие за единна регистрация на предстоящите местни избори.
От съобщението става ясно, че партията на Божидар Лукарски е заявила своето искане за единна регистрация още на 18 април, а СДС доста по-късно – на 9 юли.

В позицията на партиите, оглавявани от Божидар Лукарски и Меглена Кунева се посочва, че акцията е несъгласувана и изключително тревожна. Те изразиха сериозно притеснение от факта, че се извършва пореден опит за бламиране на Учредителното споразумение, което да бъде заместено от задкулисни договорки, за които ДБГ и СДС не са информирани.

От двете партии отправиха призив към партньорите си от Реформаторския блок да проявят повече колегиалност и почтеност при обявяването на политически позиции, пише Блиц, позовавайки се на информация на Би Ти Ви.
По всичко личи, че и на тези избори ще се спази традицията за грандиозни скандали и вадене на кирливите ризи на опонентите.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар