Михаил Миков лъсна в афера за стотици хиляди левове

Михаил Миков лъсна в афера за стотици хиляди левове
5 (100%) 1 vote

Михаил Миков лъсна в скандална афера

Името на Михаил Миков лъсна в поредния скандал. Социалистът е участвал в далавера за източван на многопрофилната болница във Видин.

В схемата са замесени и Реформаторите, разкри шефът на легия „Антомафия“ Григор Здравков. Той разполага са документи за възлагане на обществена поръчка на фирма „Джордан“ да снабдява болницата с храна.

Тази фирма е собственик и на скандално известната дискотека „Мистик“ в града, в която се извършва незаконна търговия със забранени от закона субстанции.

Здравков е категоричен, че нощното заведение е най-големият разпространител на забранени вещества във Видин. Нередното в случая е не само, че фирма „Джордан“ е спечелила държавната поръчка, но и и начина, по който това се е случило.

Тя е била единствената фирма, на която е била предоставена възможност да участва в поръчката. Това е в разрез със законовите разпореждания.

Михаил Миков

Михаил Миков лъсна в скандална афера

Честният здравен министър Петър Москов е предоставил възможността на фирма със съмнителна репутация да снабдява с храна с болницата във Видин.

Апетитната държавна поръчка е била опорочена благодарение на Михаил Миков и Петър Москов.

Още по-интересно в случая е, е икономически директор на лечебното заведение е Диана Стефанова. Тя е лидер на младежкото БСП в града. Антимафиотът разкри, че Стефанова е една от любовниците на Миков.

Освен с нея той е бил интимен и с още няколко свои съпартийки. Сред тях е и още един член на младежкото БСП – Марияна Петрова.

Болницата във Видин е със смесена собственост. От нея 83% принадлежат на държавата, а останалите 17% са собственост на общината.

Аферата, в която се е забъркал Михаил Миков, възлиза на 214 000 лева, заяви Григор Здравков. Той допълни, че ще внесе в прокуратурата всички доказателства, с които разполага за опорочаване на апетитната обществена поръчка, пише ПИК.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар