Климатологът доц. Георги Рачев направи страхотна прогноза Преглеждания: 9744

Лятото ще продължи до октомври
0
5/5 - (1 vote)

Лятото ще продължи до октомври

Климатолог номер едно в страната – доц. Георги Рачев направи страхотна прогноза.

Той даде отговор на всички онези, които се питат докога ще продължи лятото, очакват ли ни още горещини и какво ще е времето през следващите няколко месеца.

Доц. Георги Рачев разкри, че адските горещини за това лято вече са се изчерпали. Разбира се това не означава, че времето ще застудее, но пък няма да се пържим на температури от 40 градуса. Настъпилото захлаждане над страната ще е временно и лятото все още не е свършило.

Доц. Георги Рачев успокои всички онези, които са планирали септемврийско море, че времето ще е страхотно за плаж. Освен, че ще могат да се възползват от намаленията по родното Черноморие, плажуващите през септември ще случат и на време.
Слънцето ще продължи да грее, но вече далеч няма да е толкова парещо, че чак да ви прилошава от жега.

Лятото ще продължи до октомври
Лятото ще продължи до октомври

Според дългосрочната прогноза на доц. Георги Рачев, лятото ще продължи чак до месец октомври. Септември ще се задържи топъл и сух.
Климатологът подкани всички онези, които все още не са почивали, да правят спокойно плановете си и да събират куфарите, за да са готови за заминаване.

Що се отнася до оставащите дни до края на настоящата седмица, климатологът прогнозира, че температурите няма да надвишат 28-30 градуса.
На някои места ще продължат обилните валежи, които за разкош ще бъдат придружени от гръмотевици. Не са изключени и бури.

Времето ще започне да се подобрява още през уикенда, а през идната седмица температурите ще започнат леко да се покачват като се очаква да стигнат до 30-31 градуса.
Температурата на морската вода ще е27-28 градуса.

Специалистът е категоричен, че стряскащите прогнози на някои американски синоптици за най-тежката зима, която ще преживее Европа, са твърде пресилени и дори ги определи като „пълна измислица”.
В заключение доц. Георги Рачев заключи, че природният феномен „Ел Ниньо” няма нищо общо с климата в Европа, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.