Аушвиц отвътре (ВВС засне с дрон лагера на смъртта)

Аушвиц отвътре (ВВС засне с дрон лагера на смъртта)
5 (100%) 1 vote

Аушвиц за първи път видян отвътре, ВВС заснеха с дрон лагера на смъртта

Най-големия кошмар на евреите през Втората световна война и най-черното петно на картата на Германия бе извадено отново наяве. ВВС засне с дрон видео за лагера на смъртта — Аушвиц.

През януари тази година се навършиха 70 години, откакто съветските войски освободиха нацистките пленници от Аушвиц — най-големият нацистки концентрационен лагер и световно приетия символ на многобройните ужаси, които съставляват Холокоста.

В памет на загиналите и за да отдаде почит на жертвите от Втората световна война, Би Би Си днес публикува видео, записано с безпилотен самолет, в границите на лагера. Клипът продължава три минути, през което време е показана обиколката на дрона по въздух през руините на прословутия лагер. Останките днес са пусти, но руините още носят белезите от най-страшния кошмар за целия свят.
Мрачните забележителности, които машинката е заснела, включват линията, чрез която са довеждали затворниците в лагера на смъртта, входната арка с отличителния надпис „Работата носи свобода“ (Arbeit Macht Frei), както и дървените хижи, в които нацистките войници са убивали затворниците, зад оградени с бодлива тел стени.

„Това е част от усилията да се запази паметта на Аушвиц-Биркенау за хората. За да могат винаги да си спомнят и да виждат, как идеологиите пропити с омраза могат да доведат до масово убийство“, заяви известният режисьор Стивън Спилбърг, ден преди официалната възпоменателна церемония в Краков в Полша.
„Това е още едно доказателство, че спомените на свидетелите трябва да се разказват и да служат за урок на следващото поколение. Да се запишат, да се заснемат, за да запазят стойността си за нас“, добавя известният режисьор.

ВВС заснеха с дрон Аушвиц отвътре

ВВС заснеха с дрон Аушвиц отвътре

Стотици оцелели ще споделят своите истории от Аушвиц, по време на церемонията по повод 70-годишнината от освобождението на лагера. Предполага се, че това е последното мащабно събиране на голям брой живи свидетели след трагедията, тъй като голяма част от тях се споминаха.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

3 коментара to “Аушвиц отвътре (ВВС засне с дрон лагера на смъртта)”

 1. Alexander Vangelov

  авг. 25. 2015

  Защо си мисля, че Аушвиц и Освиенцим (което май е в Полша) са едно и също географско понятия…Дано не греша? И ако да…някой да ме поправи!

 2. аз

  авг. 26. 2015

  Аушвиц или Освиенцим е комплекс от нацистки концентрационни лагери. Разположен е в Южна Полша в близост до гр. Освиенцим (Auschwitz на немски). Първи началник на лагера става оберщурмбанфюрер от СС Рудолф Хьос.

 3. Кой да е

  авг. 26. 2015

  Не грешите.

Добавете коментар