Митичният Маджо спасява Христо Стоичков от фалит

Митичният Маджо спасява Христо Стоичков от фалит
4 (80%) 1 vote
Маджо подава ръка на Камата и спасява имотите му

Спешен заем от Младен Михалев-Маджо е спасил от унизителен фалит футболната ни легенда Христо Стоичков – разкрива „България днес“. С отпуснатите над 1 млн. лв от известната като „банката на Маджо“ Асет Банк футболната звезда успява да спаси част от имотите си у нас – отбелязва изданието.

Сред имотите са шикозната вила на Камата в столичния кв. „Бояна“ и огромен апартамент в центъра на София. Те, заедно с мезонет в столицата, ваканционен апартамент на Свети Влас са били поставени под възбрана, като запорът бе наложен заради необслужван кредит към банка. От документите става ясно, че към края на миналата година Христо Стоичков дължи 345 хиляди евро главница, надо 178 хиляди евро лихва, над 100 хиляди евро такси за просрочие и 35 хиляди лева разноски по изпълнителното дело – твърди изданието.

Помощта на Маджо идва, след като въпреки отправените многобройни покани Христо Стоичков отказва да изплати заема си към банката. В резултат на това съдия-изпълнител задвижва процедурата по събиране на вземанията. За да прибере дължимите пари, той има право да започне разпродажба на имуществото на футболната легенда и да блокира сметките му. Включително и тази, по която Камата получава заплатата като коментатор в американския телевизионен канал „Телевиса“.

Младен Михалев-Маджо

Маджо и Камата се познават от разцвета на силовата групировка СИК

Изправен пред угрозата да стане за резил пред колегите си, Христо Стоичков най-сетне се задейства. След няколко отказа от други банки на молбата му се отзовава Младен Михалев-Маджо. Двамата се имат още от началото на прехода, когато мутрите на СИК бяха в силата си. Така по сметките на Камата са преведени 1,7 милиона лева. С тях футболната легенда успява да откупи вилата си и един от апартаментите си в столицата. В замяна обещал да превежда в банката на Маджо половината от 20-те хиляди долара, които взема като заплата в американската телевизия – твърди изданието.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар