Президентът Росен Плевнелиев на първа публична изява със сълзи в очите

Гласувайте за статията

Президента Росен Плевнелиев участва в честванията по случай 138-та годишнина от Шипченската епопея

Росен Плевнелиев се появи публично за първи път след трагедията със сина му Филип. Президента дойде в Габрово за церемонията по честването на
годишнината от Шипченската епопея. Плевнелиев, въпреки, че е в  траур след смъртта на първородния си син се старае да изпълнява и задълженията си като президент.

В Габрово Росен Плевнелиев се появи доста отслабнал и хората забелязаха колко му е тежко. Облечен в черен костюм с черна вратовръзка той се държа изключително мъжки и изпълни задълженията си, като патрон на честванията.

Държавният глава Росен Плевнелиев държа слово на централния площад в град Габрово, въпреки проливния дъжд, който се изливаше, както из ведро. Може би заради това доста малко хора бяха се събрали на площада в града.
Росен Плевнелиев говори за несломимата воля на българския народ и в словото си каза, че Шипченската епопея е най-високият връх на българската история. Според президента опълченците ни дават пример, който всички ние трябва да следваме, за да можем сами да станем ковачи на собствената си съдба, а и най-тежкото робство и най-голямата мъка не могат да сломят българският народ.

Трябва да се действа много скромно, но с истинско достойнство, призова от трибуната Росен Плевнелиев. Той изтъкна, че нашият идеал, трябва да е идеалът на Васил Левски за чиста свята република.

Дългът на българите е да пазят най-ценното, което имат децата, семейството, свободата и своята родина, с това завърши словото на Росен Пленелиев. Точно на тези думи президента преглътна сълзите в очите си и с разтреперан глас завърши речта си с думите : „Да живее България“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар