Сензационно! Отслабване без всякакви диети!

Гласувайте за статията

Американски учени откриват начин за отслабване без всякакви диети или действия

Учените от Масачузетския университет откриха революционен начин за отслабване. Това може да се окаже пробив в борбата със затлъстяването, което се е превърнало в чума за съвременното общество.

Американските специалисти са изобретили „генетичен превключвател“ за мастните клетки в организма, благодарение на който може да отслабваме  дори, когато спим и без да вършим нищо за да намалим теглото си.

Проведени са опити с лабораторни мишки, като специалистите са изменили ген в мастните клетки на гризачите, с което са успели да ускорят метаболизма в техните тела.  В резултат на ускорения метаболизъм непотребните за организма на мишките мазнини изгорели от само себе си.

В резултат на изменения ген лабораторните мишки изгубили ½ от теглото с , като не са намалили количеството на храната и не са увеличили физическата си активност. Благодарение на изменения ген опитните животни слабеели и денем и нощем. Според професор Манолис Келис , който провежда изследването, метаболизма им се променил от процес на натрупване на енергия, към нейното пълно изгаряне.

Според професор Келис неговият екип е изучил подробно човешките мастни клетки и се твърди, че и при хората този процес на ускорен метаболизъм ще протече както при лабораторните мишки.

Този начин на отслабване може да се превърне в социално значимо и революционно откритие, като се има предвид колко хора по света страдат от затлъстяване и колко болести ги сполетяват заради наднорменото тегло. В света от затлъстяване страдат около 500 милиона души.

В момента опитите са на лабораторно ниво, но се надяваме в най-скоро време откритието бързо да навлезе в медицината, за да се помогне на милионите, които страдат от затлъстяване.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар