Ето какъв завет остави Ванга на смъртния си одър

До сетния си дъх пророчицата Ванга помагаше на всеки, потърсил помощ от нея. Повелителката на Рупите издъхна на 11 август през 1996 година. Малко преди да напусне този свят тя остави завет на целия български народ.

На смъртния си одър пророчицата заръча да укрепим вярата си в Бог, да бъдем добри едни към други, защото само по този начин доброто ще дойде в живота ни. Без вяра не може да има напредък в нищо, убедена е повелителката на Рупите.

Преди да издъхне тя заявила, че българският народ ще успее и ще се избави от всички злини, благодарение на своята издръжливост и трудолюбивост.

Тя до последно успокоявала всички, че доброто за страната идва и съвсем наблизо. Според нея българите не трябва да се боят от нищо, тъй като всичко ще се подреди, както трябва. За бъдещето на човечеството Ванга пророкувала, че го очакват 1000 години мир.

[caption id="attachment_454847" align="alignright" width="300"]Ванга Според Ванга страната ни я очакват светли дни[/caption]

Според нея ще дойде ден, в който държавите на Балканите ще си подадат ръка. Лидерите на държавите на Балканския полуостров ще се срещнат и ще си подадат ръка. Тя е убедена, че ще дойде ден, в който това ще се случи.

Въпреки оптимистичните си прогнози за бъдещето, тя прави и едно мрачно предсказание. Въздухът и водата ще станат силно отровни и тогава хората ще потърсят спасение далеч от големия град.

Тези, които избягат ще успеят да спасят себе си и семейството си. Човекът отново ще се обърне към природата и ще потърси закрила от нея.

Относно традиционната медицина Ванга е категорична, че светът е започнал да съществува с билките и с тях ще дойде края му.

Тя е на мнение, че една билка може да лекува единствено хората, които живеят в страната, където те растат, пише ПИК.

Според пророчицата не съществува заболяване, за което природата да не предлага лек.