Климатолог на НАСА направи страховита прогноза Преглеждания: 9800

1
5/5 - (1 vote)

Задават се тежки природни катаклизми

Климатолог от НАСА направи доста страховита прогноза за промените, които ще настъпят през следващите няколко месеца.

Според специалиста от НАСА, Европа ще бъде застигната от екстремни наводнения, студ, пожари и големи суши и всичко това се дължи на природния феномен „Ел Ниньо”.
Неслучайно той се сдоби с прякора „Брус Ли”. Позовавайки се на прогнозата на климатолога от НАСА – Бил Пацърт, британското издание „Телеграф” посочва, че природният феномен ще доведе до сериозни климатични проблеми. Пацърт дори го определя като годзила.

Учените прогнозират, че преминаването му ще прекъсне глобалните климатични модели и по всяка вероятност ще бъде последвано от една от най-страшните зими за Великобритания и Северна Европа.
НАСА следи отблизо „Ел Ниньо”. От там уточняват, че той се появява през период от 2-7 години. Температурата на водата в Тихия океан е ключов показател за предстоящото развитие на феномена.

Задават се тежки природни катаклизми
Задават се тежки природни катаклизми

Данните сочат, че към момента температурата на повърхността на океана е по-висока от средната, което вещае изключително студено време в Европа. В подкрепа на прогнозата си учените припомнят, че през 2009/10 година бе изправена пред една от най-тежките зими в историята си, когато бяха измерени малко по-ниски температури на повърхността на водата в Тихия океан.
Тогава страната понесе загуби за милиарди.

Не само северна Европа, а целият континент бе обхванат от обилни снеговалежи в съчетание с доста ниски температури. Целият този ад бе в резултат на „Ел Ниньо”. Специалистите от НАСА посочват, че предвид измерените температури на повърхността на водата на Тихия океан, всичко това ще се повтори с пълна сила и ще обхване територията на повече страни от Европа.

Те посочват, че през тази година в западните райони на Тихия океан вече са били регистрирани пет супер тайфуна, докато в предишните години е имало само един тайфун.
Учените посочват, че вероятността природният феномен да доведе до нови природни катаклизми и екстремни температури през есен-зима 2015/16, е 90%, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар
  1. Jimmy Bones казва

    Дано бъркат .

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.