Скандал! Обвиняват Миролюба Бенатова в плагиатство!

Гласувайте за статията

Миролюба Бенатова  е на път да се озове в епицентъра невероятен скандал

Топ репортерката на Нова телевизия Миролюба Бенатова е уличена в кражба на снимков материал от преводачката Жасмина Панайотова. Панайотова

Преводачката Жасмина Панайотова

Преводачката Жасмина Панайотова

написа във Фейсбук, че скандална журналистка е използвала нейни материали за своя репортаж от Швеция за просията на ромите в чужбина.

Според общественичката Панайотова българска журналистка е използвала нейните материали без да назове източника си или да компенсира авторът финансово.

Според агенция ПИК единствената, която представи такъв репортаж е доказалата се журналистка Миролюба Бенатова. Тя разкрива схема за печелене на средства от цели ромски кланове.

Само няколко часа по-късно самата журналистка даде изявление пред ПИК в отговор на нападките на Жасмина Панайотова.

Според Миролюба Бенатова г-жа Панайотова е известна преводачка, която срещу съответен хонорар е оказала съдействие при подготвяне на репортажа от Швеция, относно просията на българските роми.

Миролюба Бенатова твърди, че името на Жасмина Панайотова е изписано на репортажите от Швеция, като сътрудник. Журналистката е изказала благодарности на преводачката за нейното съдействие. От Нова телевизия са заплатили на Панайотова за нейното сътрудничество. Това са думите на Миролюба Бенатова по повод обвиненията в плагиатство и кражба на чужди материали.

Според журналистката от Нова телевизия целта на излъчените репортажи е да се алармира обществото и все по-малко хора да използват просията за професия и да не чернят името на България. Очакванията на Миролюба Бенатова са данъчните власти да се сезират и да разберат откъде са средствата на забогатяващи ромски фамилии от северозападна България.

Поредицата репортажи за просяците от Швеция могат да се видят на сайта на Нова телевизия и vbox7.

В събота и неделя е излъчено повторение на репортажа в сутрешното предаване „Събуди се“, а медията е платила хонорар на Жасмина Панайотова.

Това сподели Миролюба Бенатова по повод обвиненията  в плагиатство, като право на отговор за агенция ПИК.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар