Синоптиците от БАН алармират за нови опасности

Синоптиците от БАН алармират за нови опасности
5 (100%) 1 vote

Задава се нов воден катаклизъм

Синоптиците от БАН алармират за задаващи се нови опасности.

От днес има потенциална опасност от нов воден ад с материални щети и жертви. За 17 август е обявен оранжев код за валежи и гръмотевици за пет области на територията на страната, а за други 12 – жълт код.

Синоптиците обявиха на сайта на НИМХ към БАН, че най-голяма е опасността от наводнения, които биха могли да вземат жертви в областите Търговище, Русе, Разград, Велико Търново и Габрово.
Жълтият код за потенциална опасност от валежи и гръмотевици е в сила за областите Пловдив, Кърджали, Пазарджик, Хасково, Шумен, Стара Загора, Силистра, Враца, Плевен, Ловеч, Сливен и София област

Синоптиците посочват, че още в малките часове на нощта е започнало проникването на хладен въздух в страната. В някои райони от Западна България, валежите придружени с гръмотевици стартираха малко след полунощ.

Задава се нов воден катаклизъм

Задава се нов воден катаклизъм

През днешния ден валежите ще обхванат и централната част на страната в часовете до обяд, а по-късно през деня под „ударите” ще попадне и Източна България.
В много райони се очаква дъждовете да са интензивни и придружени с гръмотевици. Не е изключено на места да паднат и градушки.

С нахлуването на студения въздух, синоптиците прогнозират, че на места температурите ще се сринат с до десет градуса. Най-топло ще остане в източната част на страната, където термометрите ще сочат 33-34 градуса.
В останалите райони максималната температура ще е между 25 и 30 градуса.

Синоптиците обобщават, че след големите жеги, които ни измъчваха, дългоочакваното захлаждане вече е факт.
Още в ранните сутрешни часове над София се изсипа истински порой, придружен със светкавици и гръмотевици, за да е пълен разкошът, пише Блиц.

Според прогнозата на синоптиците, времето през тази седмица ще е дъждовно и определено ще ни даде възможност да си отдъхнем от жегите. Не е изключено обаче да вземем да мърморим, че вече ни е писнал този дъжд и искаме слънце.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар