Митьо Очите се размина на косъм от атентат

Гласувайте за статията
Калашникът край Свети Влас бил предназначен за екзекуция на Митьо Очите

Автоматът Калашников, който бе намерен край брега на Свети Влас в началото на юни от случайни туристи с патрони в цевта, най-вероятно е бил предназначен за убийството на некоронования бос на подземния свят в региона Митьо Очите. Това разкрива „Уикенд“, като се позовава на свои източници в полицията и в ъндърграунда.

Жестоката находка породи страхове у курортистите, които съвсем логично се притесниха да не се повтори атентата от Тунис, където бяха разстреляни над 200 плажуващи това лято. Калашникът и двата пълнителя с потрони бяха иззети от органити на реда и закарани в София, за да се подложат на обстоен анализ. Заключението бе, че автоматът е произведен наскоро. Вкаран е в страната ни от Сърбия, като доказателство за това са посочени направените серийни номера. Тогава разследващите органи пуснаха няколко версии.

Според една от тях пушкалото е било използвано при обира на Уникредит Булбанк в Айтос на 19 май. Според друга версия, която звучи по-правдоподобно, Калашникът е свързан с подготвяно ново покушение срещу несебърския наркобос Митьо Очите. Публична тайна е, че той има много врагове, които на драго сърце биха сложили ръка на бизнеса му по южното Черноморие.

Някой пак хвърли мерника на Митьо Очите

Някой пак хвърли мерника на Митьо Очите

Митьо Очите минава за щастливец, защото успя да оцелее в няколко атентата. Първият беше през ноември 2001 г., когато взривиха колата му, паркирана пред дома му. Тогава загина неговата съпруга Тинка, брат й Славчо по прякор Рамиреса и двамата му бодигардове.
Преди година и половина малко след като бе излязъл от затвора, Митьо Очите пак преживя покушение, но по-леко.
Говори се, че имуществото на несебърския бос се оценява за над 10 милиона лева. Димитър Желязков има няколко присъди зад гърба си – едната е за водач на организирана престъпна група. Почти 5 години той прекара в затвора в Белене – припомня изданието. Срещу него и в момента има други висящи дела.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар