Кои са новите десет дестинации, които са достойни за Гинес

Те наистина са достойни за Гинес. Книгата на рекордите Гинес тази година празнува своя 60-ти рожден ден. Проектът покрил под шапката си най-големите събития, обединява и сега най-интересните от тях. По този повод ето няколко дестинации, които със своята уникалност си заслужиха мястото в нея.  

Най-голямата жп гара (по брой на перони)

По отношение на броя на перони, най-голямата гара е в Ню Йорк - Grand Central Station (Grand Central Terminal), общо 44 перона. Тази гара е и една от най-натоварените станции в света.  

Най-студеното място населено място на земята (-67 градуса) Оймякон, Русия

Дори не си и помисляйте да стъпите тук, ако наистина не обичате студеното време. Защото още на втората крачка ще сте замръзнали.

Най-старият национален парк в света — Йелоустоун, Уайоминг, САЩ

Йелолстоун е най-старият национален парк в света. Той е основан на 1 март през 1872-ра година и се простира на 8.987 квадратни километра площ. Най-известни след уникалните животински видове в него, са гейзерите, термалните извори и разбира се супер вулкана.

Най-големият вътрешен ски център Дубай, ОАЕ

Това е поредно високо постижение на човешката мисъл. А ски центърът е и най-посещаваната атракция в Дубай и заслужено влиза в рекордите на Гинес.

Най-високият асансьор на открито (326 метра)

Не се качвайте тук, освен ако не сте готови наистина за много адреналин. Национален парк Zhangjiajie в Китай има повод да се гордее — това е една от най-големите им атракции.

Най-големият замък в пещера

Замъкът Предяма в Словения. Ренесансовото чудо е спасявало местния барон от нападения, тъй — като никой не можел да проникне в двореца поради факта, че половината от него е била в планината.

Най-активния вулкан (С непрекъсната дейност от 1983 г.) Килауеа, Хавай

Този вулкан не е спрял да изригва от 1983 година. И е една от големите атракции на Хаваи, където хиляди туристи идват всяка година.

Най-старият ресторант (1725 г.) Botín в Мадрид, Испания

[caption id="attachment_454335" align="aligncenter" width="300"]Достоен за Гинес - най-стария ресторант в света Достоен за Гинес - най-стария ресторант в света[/caption] Смята се, че това е най-стария ресторант в света. С история на близо 3 века, той продължава да привлича туристи от цял свят.

Най-големият национален парк Northeast, Гренландия

kitay (2)

Този арктически рай е най-желаното място за белите мечки и китоловците. Тук няма да откриете нищо друго, освен наистина много дива природа. [gallery ids="454373,454374,454375,454376,454377,454378,454379"]