Градове–макети в Китай, или най-известните мини градове в светаКитай

е известен с много неща, в това число и с мини копия на известни градове в света. Така че, ако не харесвате традиционната китайска архитектура, можете за миг да "се разходите" из Париж или някои мини италиански град. Вижте кои са и най-известните китайски реплики на световни центрове.

Florentia Village

Това място напомня на Венеция. То е изградено със същите канали и мозайки, както и с "местни" Gucci и Prada бутици.

Tianducheng

Този град е мини Париж със 108 - метрова реплика на Айфеловата кула. Въпреки това, няма да откриете много от Франция в него.

Hallstatt

Китай

похарчи 940 милиона долара, за да направи копие на това историческо австрийско село, което е под закрилата на ЮНЕСКО. И днес това е сред най-посещаваните атракции в страната.

Interlaken

Това място е реплика на едноименния швейцарски град и включва курорт с пет звезди, голф игрище и дори парен влак.

Мини Манхатън

Малкият Манхатън бе планирано да бъде една от най-големите атракции в Китай. Въпреки това, изграждането му бе спряно и останаха само недовършени сгради, които оставят впечатление на призрачен град.

Thames Town

Ако искате да се почувствате сякаш сте в Англия, идеалното място за вас е Thames Town. С къщи във викториански стил и кръчми на всяко кътче, той ще ви очарова.

Anting German Town

Германският град, в който трябваше да се настанят 50 000 наематели е почти празен, само с няколко населени жилища. Това обаче не пречи да се превърне в любима дестинация на туристите. [caption id="attachment_454344" align="aligncenter" width="300"]Истински минисвят се шири в Китай Истински минисвят се шири в Китай[/caption]

Holland Town

Мини градът, който много прилича на холандските градове като Амстердам, е изграден заедно с канали, мелници, музеи и разбира се магазини. kitay (7)

North Europe Town

Това място напомня на шведския град Сигтуна. Още един т. нар. град на призраци, с реплика на шведското езеро Маларен и парламента. kitay (6)

Modern Italian city

kitay (5)

Градът е създаден от италиански архитекти, с цел да напомня на един модерен италиански град. Да ви прилича на Ферара или Милано? [gallery ids="454343,454342,454346,454345,454338,454337"]