Хаос в Гърция: Мигранти и полиция се сбиха на Кос

Гласувайте за статията

Хаос в Гърция, мигранти нападнаха полицията, водеха се битки в Кос

Истински хаос в Гърция настъпи, след жестоки сблъсъци избухнаха между мигрантите на гръцкия остров Кос, които прераснаха в открит бой с полицията, докато местната власт се опитваше да регистрира и настани всички бежанци, които незаконно пристигат с надуваеми лодки от близкия турски бряг.

Много от мигрантите в момента са принудени да къмпингуват в парковете и по площадите на столицата на Кос, за ужас на туристите. Гръцкия остров е популярна туристическа дестинация, но с бъдещето му като почивен център ще бъде свършено, ако не се вземат спешни мерки.

Опитът на властите да съберат всички бежанци на огромния стадион в града претърпя страхотен провал, тъй като започна сбиване, когато 1500 души се събраха на терена и се развикаха.

Полицията направи безуспешен опит да поеме контрола над ситуацията, докато недоволните мигранти блокираха пътищата. Бежанците са предизвикали невероятен хаос в Гърция, какъвто нямаше дори по време на протестите в Атина. Бежанците са крещели, настоявайки да бъдат веднага регистрирани, а след това са блокирали главния път, крещейки: „Искаме документи, искаме храна“.

Средно, по сто души на ден пристигат на гръцките острови, които са близо до турските брегове. Обикновено става дума за хора, които бягат от сраженията в Сирия и Афганистан и се опитват да продължат към Западна Европа.

Правителството, местното население и хуманитарните организации правят всичко възможно, за да осигурят документи, храни и жилища на новите вълни от мигранти, сред които са и много деца, но ситуацията е силно затруднена.
Сблъсъците на стадиона, направиха почти невъзможно провеждането на регистрацията.

Хаос в Гърция след сблъсъци на мигрантите

Хаос в Гърция след сблъсъци на мигрантите

На мястото присъстваха само няколко полицаи, които се занимаваха с регистрирането на бежанците. Те се опитаха да въведат ред сред масите, пръскайки хората с пожарогасители и вода, но единственото, което постигнали е паника сред хората и масови бягства от стадиона.greece 34 greece

Гръцката полиция съобщи, че до днес са арестувани 156 726 мигранти поради незаконното им влизане и пребиваване в страната, което е огромен ръст в сравнение с 32 070 бежанци, които бяха задържани през същия период на миналата година.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар