Семейство Плевнелиеви не хвърлят вината за случилото се върху лекарите от Трета градска болница

Почерненото семейство Плевнелиеви не вини медиците от Трета градска болница за трагедията с малкия Филип Плевнелиев.

Наследникът на президента издъхна вчера в лечебното заведение. За съжаление усилията и грижите да спасят 14-годишния тийнейджър се оказаха недостатъчни.

Към този момент Росен Плевнелиев и неговата съпруга Юлияна не са подали молба, че желаят нелепата смърт на сина им да бъде разследвана, научи ексклузивно ПИК от свои източници в обвинението.

Вероятно семейството на държавния глава изключва напълно версията, че лекарска грешка е причината за смъртта на детето им. Тази версия изключват и криминалистите. Според тях тази хипотеза не е допустима, тъй като лекарите са направили и невъзможното да спасят Филип Плевнелиев.

Лечебното заведение се слави с това, че в него работят най-добрите специалисти по кардиология. Ако семейството не желае разследване на случая, тленните останки на ученика ще им бъдат предадени и няма да се извършва аутопсия.

Филип Плевнелиев е постъпил вчера в болница с оплакване от силни болки в сърдечната област. Той е бил опериран, но за съжаление опитите на лекарите да го върнат към живота се оказаха безуспешни.

Медицинският персонал на лечебното заведение изпаднал в шок след фаталния развой на събитията, научи ПИК.

Според информацията, разпространена в медиите, наследникът на семейство Плевнелиеви е издъхнал от разкъсване на аортата.

[caption id="attachment_453830" align="alignright" width="300"]Филип Плевнелиев Семейство Плевнелиеви не винят лекарите за трагедията[/caption]

Според медиците това е рядко срещано заболяване, което в 80% от случаите води до фатални последици. За съжаление откриването му е трудно, тъй като протича без никакви симптоми.

Пациентът се влошава изведнъж и състоянието му изисква адекватна и бърза лекарска намеса, за да се избегнат фаталните последици.

Наследникът на Росен Плевнелиев не се е оплаквал от никакви здравословни проблеми.

Екипът на Разкрития.ком изразява своята съпричастност към скръбта на семейство Плевнелиеви.