Хиляди столичани изказаха съболезнования и съпричастност към болката на близките на Филип Плевнелиев

Хиляди столичани почетоха паметта на първородния син на президента Филип Плевнелиев. Опечалените граждани запалиха свещ през президентството. Някои от тях поднесоха цветя и оставиха играчки в памет на 14-годишното момче.

Пред импровизираната стена гражданите запазиха мълчание в знак на уважение и съпричастност към скръбта на президентското семейство. Чуждестранни туристи с учудване оглеждаха свещите и играчките. След като разбраха за мрачния повод, наведоха смирено глава, научи БЛИЦ.

Съболезнования към мъката на президента изказа целия политически елит. Вчера Николай Бареков и Мария Календерска изказаха съпричастността си към болката на държавния глава чрез послание в социалната мрежа. От "Протестна мрежа" смениха фона на страницата си.

[caption id="attachment_453837" align="alignright" width="300"]Филип Плевнелиев Столичани почетоха паметта на Филип Плевнелиев[/caption]

Бойко Борисов също изказа своята съпричастност към мъката на президента.

Траурната вест беше съобщена вчера от пресцентъра на президентството. От там излязоха с официално обръщение на президента, който се обърна към целия български народ с молба семейството му да бъде оставено на спокойствие да преживее огромната загуба.

14-годишният Филип Плевнелиев, който е възпитаник на Първа частна математическа гимназия издъхна в Трета градска болница. Според информацията, разпространена в медиите, сърдечен проблем е довел до фаталния изход. Ученикът е издъхнал от разкъсана аорта.

Според специалисти това заболяване е рядко срещано и протича без симптоми, като състоянието на пациента се влошава изведнъж и за да бъде спасен е необходима бърза и адекватна лекарска намеса.

Цели десет часа лекарите от държавната болница са се борили за живота на Филип Плевнелиев. Той е претърпял тежа операция. Постъпил е в лечебното заведение с оплакване от силно пробождане в областта на сърцето.

Според медици причините за заболяването могат да бъдат две - преживяна травма или наследствена обремененост.

Екипът на Разкрития.ком поднася своите най-искрени съболезнования към семейството на държавния ни глава.