Георги Първанов проговори за хотела, който синът му купи

Бившият президент Георги Първанов се включи в ефира на бТВ и даде изявление по повод хотела на сина му. Както вече стана ясно, Владимир Първанов и Марияна Добрева (щерката на Николай Добрев) са новите собственици на петзвездния комплекс "Стримон спа" край Кюстендил.

Лидерът на АБВ заяви, че Владимир е придобил акции от хотела и като акционер придобива не само активите, но и пасивите на дружеството. Той допълни, че за последната година печалбата на комплекса е била едва 40 000 лева.

Георги Първанов подчерта, че синовете му притежават компютърна фирма, от която реализират два пъти по-високи приходи. Той заяви, че инвестицията на сина му е рискова. Седмица преди покупката старият собственик теглил кредит, който да обезпечи сделката. Задължението към банките в такъв случай следва да бъде обслужвано от новите акционери, сред които е Владимир Първанов.

[caption id="attachment_453758" align="alignright" width="300"]Първанов хотел Георги Първанов дал на сина си една трета от сумата, за която е реализирана сделката[/caption]

Политикът изтъкна, че медиите постоянно нищят доходите на сина му. Той допълни, че има 25 години стаж и през последните години заема длъжности, за които получава високо възнаграждение.

Тв водещият контрира изказването му, вадейки годишната му данъчна декларация, която сочи, че той не е богат човек.

Запитан какъв е неговият принос за реализирането на сделката и с колко е помогнал на сина, той заяви, че е помогнал достатъчно в рамките на 207-те хиляди за реализацията на сделката, пише БЛИЦ,

Бившият държавен глава допълни, че всичко ще излезе наяве при една проверка. Тогава ще стане ясно, че неговият дял за финансиране на сделката е около 1/3 от сумата.

Малко след като стана ясно, че финализирането на сделката е факта, щерката на Николай Добрев отказа да коментира дали тя и съдружникът й са разчитали на банково финансиране, научи БЛИЦ.

Тя и Владимир Първанов възнамеряват да реновират хотела напълно.