Учени: Живеем в „Матрицата“!

Гласувайте за статията

Учени смятат, че хората може би живеят във виртуален свят, копие на „Матрицата“

Невероятна теория за „Матрицата“ се шири в научните среди и набира все повече поддръжници. Възможно ли е, да живеем във виртуален свят, в който животът се развива и без пряко въздействие от нас самите? Възможно ли е да се сменят деня и нощта, да спим, да работим, да живеем–и всичко това е да една виртуална реалност–симулация, създадена от цивилизация далеч по-напреднала от нас?

Възможно ли е, ние да живеем в матрица, подобна на тази от научнофантастичния филм „Матрицата“? Част от учените със сигурност, че се боят, че това е възможно. Независимо, че става дума за много „радикална“ идея, която приемат за вероятна само най-смелите учени, има различия в мненията им и то сериозни.

„За разлика от „Матрицата„, напълно е възможно мозъците ни да не получават съобщения от симулатори и всъщност самите те да са част от тази симулация“, твърди Ник Бостром, философ от университета в Оксфорд.

„В този случай има възможност ние да живеем в една голяма компютърна програма, която симулира всяка една част от нас, всички неврони в мозъка“, казва Робърт Лорънс Кун, който развива цялостно теорията си в изданието space.com, позовавайки се при това на много физици, които казват, че всичко това може някога да бъде доказано.

Марвин Мински, човекът, който се счита за един от създателите на изкуствения интелект, обяснява, че цялата истина ще можем да разберем само ако програмист е направил някои пропуски в комплексната симулация.

Учени: Живеем в „Матрицата“!

Учени: Живеем в „Матрицата“!

Преди няколко години и Сайлъс Бийн от Университета в Бон изразява съмнения, че е възможно вече да съществуват доказателства, които предполагат, че ние живеем в симулация. „Всичко, което можем да направим е да намерим ограничения, а за да ги намерите ще трябва да изградим собствена симулация на Космоса. Симулиране на физиката на това ниво е равно на симулиране на самата вселена.“, казва още той.
Живеем ли в „Матрицата“? Отговорът на този въпрос, оставяме

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар