Кралица Маргрете възмути датчаните (Пуши като комин и не й пука)

Гласувайте за статията

Кралица Маргрете възмути съгражданите си, пуши като комин, но не й дреме

Кралица Маргрете отдавна се радва на доста лоша слава в родината си. Наричат я „кралицата пепелник“ и лош пример, а тя не се опитва да се отърве от своя порок, въпреки че от години я критикуват. Причина за това е запалената й страст към цигарите, от които не се отказва никога. Мнозина смятат, че 75-годишната кралица вреди на своето здраве и на околните, но доскоро тя игнорираше всички нападки.

Скандалът обаче премина всички граници, когато я заснеха с цигара, а до нея подскачаха нейните внуци, по време на разходка на кралското семейство в тяхната лятна резиденция.

Изглежда, че вредния навик на кралицата, не притеснява принц Фредерик, който също е запален пушач, но се старае да крие това от обществото, нито съпругата му, принцеса Мери. Не такова обаче е мнението на внучката на кралицата, принцеса Изабела, която видимо не одобрява цигарата в ръката на баба си и бе заснета от папараци да се мръщи, докато я придружава.

Самата кралица държи за ръка осемгодишната принцеса Изабела, а пред тях тича четиригодишният принц Винсент. Дори и тогава обаче кралица Маргрете не изпуска фаса от ръката си.

Кралицата често е критикувана заради този си лош навик, но тя никога не се е поддавала на натиска да откаже цигарите. Дори призивите за здравето й не я смущават,  а когато я попитали, дали някога ще остави цигарите, тъй като са вредни за здравето, отговорила: „Аз нямам проблем с това“.

Кралицата на Дания възмути с опасен навик

Кралицата на Дания възмути с опасен навик

Други я обвиниха, че тъй като популярна в обществото, много дами й подражават, което пък повишава смъртността на жените в Дания. Дори това не успя да смути монарх.

Кралица Маргрете пуши като комин и пред внуците си не оставя цигарите

Кралица Маргрете пуши като комин и пред внуците си не оставя цигарите

Кралица Маргрете най-спокойно заявила „Оставете хората да умират от тютюнопушене, щом така искат. Това си е тяхна работа.“

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар