Георги Първанов потвърди клюка за фамилията си

Георги Първанов потвърди клюка за фамилията си
5 (100%) 1 vote

Синовете на президента влизат в хотелиерския бизнес

Държавният глава на Република България (2002-2012) Георги Първанов потвърди една от клюките по адрес на фамилията му.

Георги Първанов заяви, че информацията, че синовете му Ивайло и Владимир, са купили луксозният хотел „Стримон спа”, е вярна.
Преди няколко дни стана ясно, че синовете на президента са едни от новите собственици на имота в Кюстендил.

Георги Първанов уточнява, че сделката все още не е финализирана и допълни, че няма никакви пречки синовете му да участва и в друго бизнес начинание, тъй като няма конфликт на интереси предвид, че никога не са заемали държавна длъжност.

Синовете на президента влизат в хотелиерския бизнес

Синовете на президента влизат в хотелиерския бизнес

Наследниците на президента притежават по-малката част от акциите.
Държавният глава посочи, че средствата за закупуването на луксозния имот са спестявания от заплатите им, кредит и тяхна помощ.

Георги Първанов призна, че не е наясно каква е точната сума на заема, изтеглен от синовете му. Той дори подчерта, че ако е бил попитан предварително за тази подробност, е щял да провери и да разкрие точната сума.
Новите собственици на „Стримон спа”, са сестрата на народният представител от БСП Кирил Добрев – Марияна и наследниците на президента – Владимир и Ивайло.
Според плановете Марияна Добрева трябва да стане управител на луксозния хотел.

Лидерът на АБВ Георги Първанов и социалистът Кирил Добрев въртят общ бизнес от години. За никого в средите на партията столетница не е тайна, че Марияна Добрева, която е дъщеря на бившия вътрешен министър от БСП – Николай Добрев, който вече не е сред живите, бе секретарка на държавния глава по време на двата му президентски мандата.

Тя е помогнала и за регистрацията на фирмата на двамата синове на Георги Първанов – „Айви-СМ”.
Това е първото бизнес начинание на наследниците на държавния глава, но пък за сметка на това очевидно ще е доста печелившо.
При все, че капиталът на дружеството е едва 5 100 лева, то има предмет на дейност консултантски и хотелиерски услуги, както и продажба на софтуерни услуги – специалността на по-големия син на президента – Владимир, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар