Подсъдимият Алексей Петров отмаря необезпокояван от никого в южната ни съседка

След като през март месец тази година падна ограничителната заповед на Алексей Петров за напускане на страната, той реши да замине за Гърция. През юни месец октоподът е напуснал страната и в момента отмаря на Офринио.

Китното малко градче, намиращо се на Струмския залив е любима дестинация за почивка на много българи. Стотици нашенци си купиха имоти там. Няма данни Октопода, подобно на повечето заможни нашенци, да има собствен имот там, въпреки че редовно отмаря в градчето.

Луксозните къщи, които са на не повече от два етажа, според гръцките норми, са сред топ имотите, които българите купуват зад граница.

Алексей Петров може и да няма собствен имот в китното градче на брега на Бяло море, но определено може да се похвали с придобивка, която никой друг не притежава в района. Нашенецът е собственик на най-скъпата яхта в района. Лъскавият плавателен съд стои целогодишно на пристанището в градчето.

Единствено лятото Алексей Петров го използва. Въпреки, че разполага със собствена яхта, той не обича да кани гости на борда й и я използва за разходки единствено със семейството си.

[caption id="attachment_453481" align="alignright" width="300"]Алексей Петров Алексей Петров собственик на най-луксозната яхта на пристанището в Офинио[/caption]

Октопода е разпознаваем и от съседите ни. В малкото градче, където редовно отсяда, местните жители знаят за тъмното му минало у нас. Бившият служител на ДАНС не обича много да се показва, тъй като го познават дори и там.

Единствено на обяд и на вечеря той може да бъде засечен навън. Нашенец, почиващ в Офринио, тази събота засече подсъдимия в таверната край морския бряг с вкусното име "Мезе...мезе". Оказа се, че тя е любимото заведение на дансаджията в китния курорт.

Собствениците на таверната споделиха, че го познават добре, тъй като е един от редовните посетители, пише "Всеки ден".