Валери Симеонов направи взривяващи разкрития за Иво Прокопиев

Валери Симеонов направи взривяващи разкрития за Иво Прокопиев
4 (80%) 2 votes

Иво Прокопиев е сред хората, извършили най-големите далавери с ВЕИ-та

Валери Симеонов, който е съпредседател на ПФ, взриви ефира на ТВ7 с разкритията, които направи за близкия приятел на държавния глава Росен Плевнелиев – Иво Прокопиев.

Валери Симеонов зададе риторичния въпрос доколко е честен Иво Прокопиев предвид, че най-голямото му ВЕИ е двойно по-мощно, от посочената стойност в разрешителните документи.
Той разкри в прав текст, че някои от политиците въртят далавери в сектора на енергетиката и допълни, че имената им са били разкрити от Анкетната комисия за проверка и оценка на състоянието на енергийния сектор.

Иво Прокопиев е сред хората, извършили най-големите далавери с ВЕИ-та

Иво Прокопиев е сред хората, извършили най-големите далавери с ВЕИ-та

Валери Симеонов посочи, че сред най-фрапиращите факти е този, че няма енергиен сектор, който да не е бил зверски ограбен.
Този факт е бил потвърден и от проверката на американските централи. За капак на всичко, са били присъединени и несъществуващи ВЕИ-та.
Съпредседателят на ПФ твърди, че Иво Прокопиев е изградил стотици ВЕИ-та във времето, в което са се вършили най-големите далавери в този сектор.

Валери Симеонов припомни и за странните метаморфози, които са претърпели всички фирми на Иво Прокопиев.
Първоначално, името му фигурирало във всяка една от тези фирми, но постепенно то е било заличавано и в крайна сметка собственик на ВЕИ-та се оказва неговата секретарка.
Народният представител е категоричен, че Светла Тодорова, която оглавяваше Комисията за енергийно и водно регулиране, също има пръст във всички тези игрички.

Той подчертава, че именно тя е изопачила законовите разпоредби с писмо, давайки по този начин шанс за злоупотреби в размер на 52 милиона лева, с които са се облагодетелствали ЕРП-та.
Валери Симеонов не спести и че американските централи са злоупотребили още с първоначалните си инвестиции, представяйки в пъти по-високи стойности на вложените средства.
По този начин са си осигурили изкупуването на тока на висока цена за целия 15-годишния период, за който са им договорите.

Всички тези договори са били сключени по време на управлението на Иван Костов.
Симеонов твърди, че положението с ВЕЦ-овете не е много по-различно, тъй като те са привилегировани.
В заключение депутатът посочва, че е имало лудо крадене и при някои от мощностите на Ковачки и допълни, че депутатът от ДПС Рамадан Аталай е един от замесените в далаверата, но в кражбите са замесени и съдии, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар