Инвазия край Ламанша: Имигранти разбиха границите нахлуват в Англия

Инвазия край Ламанша: Имигранти разбиха границите нахлуват в Англия
5 (100%) 1 vote

Ламанша под обсада, имигранти нахлуват в Англия

Невиждана обсада на Ламанша направиха имигранти от Африка и Сирия. Над 200 бежанци са нападнали отново тунелите в Кале, под Ламанша, с искания да се отворят границите и да бъдат пуснати в Британия.

След невероятните атаки на влакове в Сърбия и Македония, дойде ред и британците да се запознаят с набезите на африканските мигранти. Съборени бяха огради, нападани полицаи, а опитите на френската жандармерия да ги задържи, се увенчаха с пълен провал.

В крайна сметка мигрантите не успяха да влязат в Англия, но решиха да отговорят на полицията по друг начин. Организираха човешка блокада, с която спряха достъпа към тунела, който свързва острова с континента.

Един от мигрантите, родом от Судан заяви „Ние искаме да отидем в Англия. И сме стотици. Днес само ще седнем на улицата, но утре ще си направим лагер тук“.

Сред предложенията имаше и такива за гладни стачки и насилствено нападение на границите, за да се нахлуе в страната.

Сами, етиопски адвокат, който ръководеше блокадата заяви, че мигрантите са все по-отчаяни и са готови на всичко, за да стигнат до Англия. „Ние сме като един човек. Води ни една и съща идея. Всички сме като едно“.

С лозунги „Ние сме хора, а не животни!“, „Имаме права, отворете границите“, мигрантите все по-упорито се канят да нахлуят в Англия.

Недоволството на френски шофьори, които заради блокадата не могат да минат през Ламанша бе очевидно. Мигрантите обаче се оплакват, че никой не се интересува от техните права и интереси и те има право да влязат в Британия, тъй като във Франция се отнасяли с тях, по-зле, отколкото в Либия.

Невиждани блокади във Франция край Ламанша

Невиждани блокади във Франция край Ламанша

Полицията пък признава, че протестите и атаките на тунела под Ламанша, стават все по-организирани, което се превръща в сериозен проблем. Изключително трудно става задържането и разпръскването на мигрантите от района, а групите вече правят все по-чести набези да нахлуят в Британия.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар to “Инвазия край Ламанша: Имигранти разбиха границите нахлуват в Англия”

  1. Delcho Grancharov

    авг. 03. 2015

    Циганитее, какво чакате, бе, Англия да се напълни със сирийци ли?! Айде юруш към Англия, то и без това повече от половината "англичани" са индийци, сред тях ще се чувствате у дома сред свои!…

Добавете коментар