Ким Чен Ун с изненадващо назначение за шеф на пропагандната служба

Гласувайте за статията

Ким Чен Ун назначи сестра си за шеф на пропагандата

Ким Чен Ун назначи сестра си Ким Йо-чен на изключително висок пост. След чистката, която направи в семейството си преди месеци, лидерът на Северна Корея оказа огромна чест на малката си сестра, назначавайки я за шеф на пропагандата.

Задачата на Ким Йо-чен е да осигури пълна подкрепа и симпатия към лидера от страна на обществото. Тя е назначена за заместник-директор на отдела за пропаганда и агитация, при работническата партия на Северна Корея и е отговорна, за както се посочва, „подкрепа в консолидацията на властта на Ким Чен Ун„.

Иначе казано, осигуряване на симпатии за брат й от обществото, чрез прилагането на проекта „идолизация“, обяви Guardian , позовавайки се на свои източници от Пхенян.

Сестрата на севернокорейския лидер, замени ветерана на държавната пропаганда, Ким Ки Нам, който е бил в служба на управляващата династия още от 60-те години на миналия век. А начело на партийната пропаганден апарат е още от 1989. година. Натрупаните години стаж, както и факта, че е на 89 години вече, всъщност са причина за неговото отстраняване от поста съветник.

Що се отнася до сестрата на Ким Чен Ун, за която Guardian вече задава въпроса „Дали ще стане най-влиятелната жена в страната?“, за нея няма много биографични данни. Както и за останалите членове на семейството между другото. Предполага се, че тя е на 27 или 28 години, и че е омъжена за Чо Сонг, син на секретаря на партията. Други данни за нея няма никакви, а личния й живот, както и отношенията й с брат й доскоро бяха в пълна сянка.

Ким Чен Ун превърна сестра си в най-влиятелната жена в Северна Корея

Ким Чен Ун превърна сестра си в най-влиятелната жена в Северна Корея

От 2011 г., когато присъства на погребението на баща си Ким Чен Ир, Ким Йо-чен не излизала много в обществото. През май тази година тя се появи за първи път след 50-дневно отсъствие по време на което се разбра, че е станала майка, правейки Ким Чен Ун чичо.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар