Алексис Ципрас разкри от кого се бои най-много (Не е Ангела Меркел)

Гласувайте за статията

Алексис Ципрас призна, че се страхува най-много от… жена си

От кого се бои Алексис Ципрас? Този въпрос си задават всички, които наблюдаваха тежката битка между гръцкия премиер и Ангела Меркел. Желязната лейди, пред която трепери цяла Европа, далеч не е жената, от която политикът се страхува. Най-големият му „кошмар“ е собствената му съпруга – Перистера Базиана, или Бети Ципрас.

Миловидната и чаровна дама, всъщност е лейди с железен характер и най-голяма опора на Алексис Ципрас. Машинен инженер по образование и майка на две деца, тя го следва неотлъчно от десетилетия. Двамата се влюбват като ученици, а междувременно са заедно и по блокадите, на протестите на комунистическата партия и след това в СИРИЗА. Споделят обща идеология, ценности и мироглед, и никога не са имали почти никакви конфликти. Всъщност са пример за перфектното семейство във всяко едно отношение.

Въпреки че е наясно с подводните камъни в политиката и се ориентира в тази материя добре, колкото мъжа си, Бети Ципрас стои в сянка и предпочита да бъде подкрепа на премиера, а не войник на СИРИЗА. Двойката няма граждански, нито църковен брак, но са пример за стабилно семейство. Единственият документ, който някога са подписвали за уреждане на отношенията си, е договор за съжителство.

Интересът към Бети избухна, когато преди няколко седмици Алексис Ципрас коментира реформите, предложени от кредиторите, с думите, че те ще съсипят брака му, а не само страната. „Господа, но ако приема този договор жена ми ще ме напусне“, заяви той по повод на исканията на кредиторите.

Междувременно „Пари Мач“ и „Грийк рипортър“ задават въпроса, как е реагирала Бети Ципрас, когато съпругът й най-накрая се предаде и прие споразумението, въпреки решението на гърците.

Алексис Ципрас призна от кого се страхува най-много

Алексис Ципрас призна от кого се страхува най-много

За съпругата на Алексис Ципрас се знае много малко – само, че изпълнява ролята на безкомпромисна съвест на съпруга си и се грижи за двете им деца.

Хубавата Бети е най-важния човек за гръцкия премиер

Хубавата Бети е най-важния човек за гръцкия премиер

Но една подробност убягва на мнозина – тя има огромно влияние над премиера на Гърция и е неговия сив кардинал.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар