Дарина Павлова слухтяла като агент на ДС за ВИП чужденци

Дарина Павлова слухтяла като агент на ДС за ВИП чужденци
5 (100%) 1 vote
  • Агент „Антена“, както е агентурното име на Дарина Павлова, не е доносничила срещу българи

Дарина Павлова, която изненадващо бе разкрита като секретен сътрудник на ДС, не е доносничила срещу Българи. Това обяви сензационно пред „Уикенд“ офицер от комунистическите тайни служби, запознат с агентурното минало на Мадам Мулти.
Задачата на „Антена“, както бил псевдонимът на бъдещата съпруга на Илия Павлов, била да слухти за високопоставени чужденци, с които имала досег най-вече по интимна линия – твърди източникът на изданието.

Преди по-малко от месец от Комисията по досиетата официално обявиха, че Дарина Павлова е била съдържател на явочна квартира към Шесто управление на Държавна сигурност (ДС). Любопитен факт е, че 26-годишната възпитаничка на ВИТИЗ е причислена за секретен сътрудник на службите през април 1989 – годината, в която се жени за шампиона по борба Илия Павлов. Той пък по това време е офицер от армейската спортна школа „Чавдар“, както повелява традицията за всички състезатели на ЦСКА.

Според информация на източника на изданието, Дарина Павлова е следила известни чужди граждани, гостуващи в залеза на комунизма у нас. Досието й било унищожено, защото след падането на Желязната завеса нейните донесения вече били ненужни.

Агентурното име на Дарина Павлова било агент Антена

Агентурното име на Дарина Павлова било агент Антена

Тя фиктивно била записана като притежател на явочна квартира, но всъщност като момиче на повикване обслужвала елитни чужденци в няколко небезизвестни столични хотела – твърди източникът на изданието. Въпреки Желязната завеса в тези хотели отсядаха куп чужденци не само от Изтока, но и от Запада. А и през 1989 г. в България, въпреки комунистическото управление, вече се усещаше вятърът на промяната – отбелязва изданието. Затова и мнозина швейцарски, германски, италиански, френски и испански бизнесмени и политици идваха у нас, а Дарина Павлова, тогава Георгиева, имаше задачата да ги обгрижва – твърди пред изданието офицерът от бившата ДС.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Дарина Павлова слухтяла като агент на ДС за ВИП чужденци”

  1. Angelina Mednikarova

    юли 24. 2015

    "Верваме……………", но явно толкова й е харесала тази "длъжност", че я изпълнява и до днес.

Добавете коментар