Проблемът с глобалното затопляне решен? Минерал бори промените в климата

Гласувайте за статията

Камък може да се окаже ключът към глобалното затопляне

Един минерал може да се окаже ключ към справяне с глобалното затопляне. Този проблем все повече набира скорост и мнозина смятат, че въпросът е изключително сложен. В търсенето на решение, което да спомогне трайно за ограничаване на вредите, които нанасяме върху планетата, учените откриха, че един минерал може да промени всичко.
Възможно ли е това наистина?

Дали зеления оливин е ключът за справяне с климатичните промени? Този уникален минерал има способността да абсорбира CO 2 от атмосферата и с това да помогне в борбата срещу глобалното затопляне. Зеленият камък има предимството да абсорбира огромни количества въглероден диоксид, който е най-големия проблем за обществото на 21 век.

Освен това този камък е в изобилие на планетата. Оливинът може да се намери в огромни количества и няколко изследователи вече работят върху това, как най-добре да се възползват.

Статистиката казва, че един тон оливин може да премахне около две трети от един тон CO 2 . Въпреки огромните му преимущества, има и една лоша новина. За да се почувстват ползите от този метод ще бъдат необходими не по-малко от две десетилетия проучвания, изследвания и решаване, как най-добре ще послужи в борбата с глобалното затопляне. А да не говорим за последиците от щетите от вредните емисии, които ежедневно се увеличават.

Все пак в някои държави вече е вкаран в действие. Минералът вече се използва в Холандия, където хората го използват в строителството и изграждането на пътища и за ремонтиране на градините в селата. Една компания дори се опитва да използва и като строителен материал.

Минерал помага в битката с глобалното затопляне?

Минерал помага в битката с глобалното затопляне?

Оливинът може би няма силата да реши кардинално проблема с повишеното количество CO 2 , но ясно показва, че планетата има естествени източници, чрез които да се справи със замърсяването и отново да бъде възстановена.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар