Маргарита Михнева хвърли нова бомба Преглеждания: 9870

Журналистката разкри тясната връзка на Иван Костов с Цветан Василев
6
5/5 - (1 vote)

Журналистката разкри тясната връзка на Иван Костов с Цветан Василев

Маргарита Михнева хвърли нова бомба с поредната порция скандални разкрития за КТБ.
Тя твърди, че скандалният банкер Цветан Василев е взимал парите за необезпечените кредити от обикновения български гражданин, който е поверил спестяванията си на КТБ. Другото скандално нещо, което разкри Маргарита Михнева бе фактът, че държавните предприятия са били третирани с ниски лихви, а приближените до Цветан Василев – с преференциални.

Журналистката разкри тясната връзка на Иван Костов с Цветан Василев
Журналистката разкри тясната връзка на Иван Костов с Цветан Василев

Това, което остана скрито за широката общественост е фактът, че Вера Архундова услужливо е пропускала част от имената на облагодетелстваните като на тяхно място добавяла други.
Маргарита Михнева посочва, че името на шефа на КФН Стоян Мавродиев е споменато неоснователно в списъка, тъй като той се е срещал с Цветан Василев, но за разлика от много други не го е посещавал през уикендите, за да го изнудва.
Маргарита Михнева пита кому е било удобно Вера Архундова да фалшифицира списъците.

Комисията в парламента, която се зае с разнищването на заплетения случай на КТБ, оглавявана от Десислава Атанасова потвърди, че не търговията с ценни книжа от КФН е обезкостила банката.
Причина за фалита на финансовата институция станаха множеството необезпечени кредити, раздавани с лека ръка.

Маргарита Михнева е категорична, че всички онези, които са били с преференциални кредити в КТБ, автоматично са изгубили правото да правят каквито и да било коментари по горещата тема.
Тя призова Цветан Василев да отговори защо си е отпуснал необезпечен кредит в размер на 160 милиона. За капак на всичко отпуснал кредити за милиони на дъщеря си и съпругата си, твърди журналистката.

Относно скандалния протест в основата, на който бе „Протестна мрежа”, Маргарита Михнева посочва, че тази организация е една голяма уловка.
Благодарение на тази организация бе внушено на широката общественост, че главният прокурор Сотир Цацаров е виновен за всичко, което се случи в КТБ.
Маргарита Михнева посочва, че бившият премиер Иван Костов също е в списъка на хората, които са се облажили с преференции, при все че се прави на света вода ненапита.
От думите й става ясно, че Командира, е натрупал около 140 хиляди лева депозит в КТБ, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

6 коментара
 1. Кума Лиса казва

  Престъпници! Михнева ги умее тези неща. Костов ми падна генерално в очите, а Василев няма ли кой да го екстрадира най-сетне???

 2. боян казва

  За Костов се разбра още в началото, че си е държал парите там и Василев му е давал кредити с референции

 3. Емилия казва

  Всички, които крадат от българския народ и по принцип са си престъпници, така че трябва да получат заслуженото си!

 4. Виви казва

  „Относно скандалния протест в основата, на който бе „Протестна мрежа”, Маргарита Михнева посочва, че тази организация е една голяма уловка.“ Не е уловка г-жо Михнева, а просто поредно разместване на задкулисните пластове на интересите. Зад Протестна мрежа стоят именно Костов и Иво Прокопиев. Двамата я създадоха и я управляват. Идиолог бе Костов, а Прокопиев й даде трибуна в медиите си и ги превъзнася. Не е ли странно, че единствено Дневник и Капитал отразяват всички инициативи на Протестна мрежа? След като изпадна в немилост Василев, вече не е заплаха за интересите на Прокопиев и червенобузестият го използва, за да си разчисти сметките с някои други олигарси и да спечели повече влияние. За това Протестна мрежа се държат така и говорят подобни неща сега. Да сте чули някой от тях да задава въпросът, защот Цветан Василев вече повече от година не може да бъде изправен пред съда? Защо спи видния протестър Христо Иванов? Защо не му се търси отговорност за това, а?

 5. Салвадоре казва

  Браво на Михнева! Право куме в очи! Къде е сега „великият банкер“ да даде обяснение как си е отпуснал кредит от 160 милиона от личната си банка – банкомат?

 6. Angelina Mednikarova казва

  И сега всичко ще остане без последствия, защото ако всеки получаваше заслуженото си, то щяхме да останем една шепа народ и да бъдем по-добре и от Монако, и Ватикана!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.