Разкриха похитителите на Лара Банева?

Разследващите са на крачка от похитителите на момичето
0

Разследващите са на крачка от похитителите на момичето

Полицейските власти твърдят, че са на косъм разстояние от хората, които похитиха наследницата на Евелин Банев-Брендо – Лара Банева.

Униформените са надушили гореща следа и се надяват този път да стигнат до извършителите на дръзкото похищение на Лара Банева.
Запознати издават, че новата информация, с която разполагат разследващите случая, е причината той да се нищи вече две години и четири месеца.

Разследващите са на крачка от похитителите на момичето
Разследващите са на крачка от похитителите на момичето

По принцип прокурорите разследват подобни случаи за срок до две години, но този път е различно.
Макар да не успяха да открият злосторниците, които причиниха сериозен стрес на Лара Банева и семейството й, те не спряха делото.

От една година Лара Банева живее в британската столица Лондон. Тя се изнесе там заедно с майка си малко след похищението. Тя остана в плен на злосторниците 16 дни, но за щастие се върна у дома невредима. Така и не стана ясна сумата на откупа, който семейството на Брендо е платил за освобождаването на момиченцето.
Едно от основните версии, която бе лансирана покрай отвличането й бе, че има пряка връзка с делото срещу Евелин Банев-Брендо и е с цел оказване на натиск върху него.

Появиха се и съмнения, че отвличането на Лара Банева и атентатът срещу тогавашния шеф на ДАНС Константин Казаков, са дело на една и съща престъпна група.
Доказателства обаче така и не бяха намерени.

След няколкото дни в плен, Лара Банева бе освободена невредима в близост до VI Районно управление на полицията.
Тя била уплашена от всичко преживяно в последните дни и се оглеждала в тъмното.
Момичето било забелязано от мъж, който разхождал кучето си. На въпроса дали се е изгубила и къде са родителите й, тя отговорила, че няма представа къде се намира.

Лара Банева казала името си чак след като отишли в полицейското управление. Първото нещо, което поискала било да се обади на майка си и така цялата история приключила с щастлив край.
След всичко случило се, Брендо изведе семейството си в чужбина, за да бъде спокоен за сигурността им, пише Блиц.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.