Кралица Елизабет в центъра на нов скандал с Хитлер (Още разкрития)

Гласувайте за статията

Кралица Елизабет учи нацистки поздрави, а сестрата на принц Филип на сватбата на Гьоринг

Кралица Елизабет може и да преглътна скандалната история с архивните кадри, на които се вижда как изпълнява нацистки поздрав, докато си играе 7-годишна на поляната край двореца, но едва ли би приела толкова спокойно факта, че е възкресена историята, как сестрата на съпругът й е била на сватбата на Гьоринг.

Британия се тресе от скандали, след като „Сън“ публикуваха архивни кадри, как малката Елизабет заедно с майка си, сестра си принцеса Маргарет и абдикиралия крал Едуард изпълняват нацистки поздрав. Дейвид Камерън и прес службата на двореца я защитиха, че е била твърде малка, а също така подчертаха огромната й помощ, която е оказала на британците по време на Втората световна война. От друга страна обаче бе възкресено миналото на фамилията —абдикиралия крал Едуард и Уолис Симпсън бяха сред приближените на Хитлер. Както и семейството на принц Филип.

Въпреки че съпругът на кралица Елизабет да е достоен защитник на страната си, обществена тайна е, че семейството му симпатизираше на Хитлер. Самият той е наследник на гръцко-немско кралско семейство и е сред принцовете на Гърция и Германия.

През 1937 година, принцът заедно със семейството си носи нацистка униформа, на погребението на сестра си Сесилия, убита в самолетна катастрофа. Кадърът е исторически.

Не по-малко паметна е снимката, на която сестрата на принц Филип — София, елегантно облечена, с кожи и скъпа рокля, вечеря седнала срещу Хитлер, на сватбата на Гьоринг. Нейният съпруг, принц Кристоф фон Хесен е директор във въздушното министерство на третия райх и SS полковник. Детето им, принц Карл Адолф, е кръстено на Хитлер, а самата тя е кръстница на принц Едуард.

Записка от личния й дневник разкрива, че е канила на обяд Хитлер в дома си. Със съпруга й са силно възхитени от „този обаятелен млад човек, който има огромни амбиции да възроди Германия“, пише „Дейли Мейл“.

Нов скандал с кралица Елизабет след нацисткия поздрав към Хитлер

Нов скандал с кралица Елизабет след нацисткия поздрав към Хитлер

При започването на Втората световна война е принудена да промени позициите си. Още повече, че принц Филип вече е във връзка с бъдещата кралица Елизабет. Въпреки това е отделена от двореца почти до 1964 година.

Жива история: Принц Филип носи нацистка униформа на погребението на сестра си Сесилия през 1937 година

Жива история: Принц Филип носи нацистка униформа на погребението на сестра си Сесилия през 1937 година

Забравена подробност е също така, че кралските семейства — Маунтбатън и Уиндзор всъщност носят немски фамилии.

Сестра му София Хесен вечеря с Хитлер на сватбата на Гьоринг. Кани го и в дома си

Сестра му София Хесен вечеря с Хитлер на сватбата на Гьоринг. Кани го и в дома си

Истинската фамилия на кралица Елизабет е Сакс-Кобург, тъй като принц Алберт, съпругът на кралица Виктория е от Германия. А принц Филип променя фамилията си от „Батенберг“ на Маунтбатън, приемайки фамилията на майка си в английския й вариант.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Кралица Елизабет в центъра на нов скандал с Хитлер (Още разкрития)”

  1. Angelina Mednikarova

    юли 21. 2015

    Еееееееееее, какво толкова е станало? Всички кралски особи в Европа са роднини по една или друга линия. Ей, нямат милост журналистите?! Толкова години са минали и сега изведнъж ………….. БЕЗОБРАЗИЕ!!!

Добавете коментар