Какво се крие зад маските на членовете на Ку Клукс КланКу Клукс Клан

е сред най-големите организации в Америка и една от най-скандалните. През последните 150 години от края на Гражданската война, спорадични произшествия са се случвали из цялата страна. Факт е обаче и че в последните седмици влиянието на Ку Клукс Клан в определени области на страната се увеличава. Особено в Южна и Северна Каролина, Пенсилвания и Вирджиния. Членовете на клана могат да бъдат видени в традиционни одежди пред горящи кръстове. 26-годишния фотограф Джони Милано успява да се внедри в организацията и да заснеме тайните им ритуали. Снимките са част от много по-мащабен проект за белите расистки групи в Америка. Които стават все по-агресивни.

Вдъхновени от нацизма

Въпреки че е създадена 80 години преди Хитлер да вземе властта, Ку Клукс Клан използва именно неговите символи, за да делегира властта си. Свастика, нацистки кръст, татуировки и нацистки поздрав.

Обединени от омразата

Облеклото на „белите рицари“, както понякога се наричат членовете на Ку Клукс Клан носят бели роби и качулки и се крият зад тях. Често в организацията влизат цели семейства, като дори и децата тук са възпитавани от малки в расистко мислене. Всеки от членовете има тайна татуировка, която грижливо крие.

„Свещени“ ритуали

Сред тайните ритуали, които участниците изпълняват, е горенето на кръст, около който се събират в кръг. Първоначално организацията уж е имала за цел опазване на белите жени, но с времето се превръща в нещо изключително опасно. Обикновено начело на Ку Клукс Клан стои един „Имперски магьосник“, който има двама основни подчинени — императорски съветник и императорски секретар. [caption id="attachment_451752" align="aligncenter" width="579"]Ку Клукс Клан - какво се крие зад маските и огнените кръстове? Ку Клукс Клан - какво се крие зад маските и огнените кръстове?[/caption] Те имат изключително строга йерархия, в която обаче всички членове носят титли и употребяват лексика, правеща комуникацията им тотално неразбираема за външни хора. Организацията е имала за цел в миналото да прочиства отделни райони от САЩ, от китайци, евреи, индианци, живеещи на територията на Конфедерацията, но след това напада предимно афроамериканското население. [gallery ids="451754,451753,451751,451750,451749,451748"]