Зад стените на Ку Клукс Клан — омраза, расизъм и безредици

Зад стените на Ку Клукс Клан — омраза, расизъм и безредици
5 (100%) 1 vote

Какво се крие зад маските на членовете на Ку Клукс Клан

Ку Клукс Клан е сред най-големите организации в Америка и една от най-скандалните. През последните 150 години от края на Гражданската война, спорадични произшествия са се случвали из цялата страна. Факт е обаче и че в последните седмици влиянието на Ку Клукс Клан в определени области на страната се увеличава. Особено в Южна и Северна Каролина, Пенсилвания и Вирджиния.

Членовете на клана могат да бъдат видени в традиционни одежди пред горящи кръстове. 26-годишния фотограф Джони Милано успява да се внедри в организацията и да заснеме тайните им ритуали. Снимките са част от много по-мащабен проект за белите расистки групи в Америка. Които стават все по-агресивни.

Вдъхновени от нацизма

Въпреки че е създадена 80 години преди Хитлер да вземе властта, Ку Клукс Клан използва именно неговите символи, за да делегира властта си. Свастика, нацистки кръст, татуировки и нацистки поздрав.

Обединени от омразата

Облеклото на „белите рицари“, както понякога се наричат членовете на Ку Клукс Клан носят бели роби и качулки и се крият зад тях. Често в организацията влизат цели семейства, като дори и децата тук са възпитавани от малки в расистко мислене. Всеки от членовете има тайна татуировка, която грижливо крие.

„Свещени“ ритуали

Сред тайните ритуали, които участниците изпълняват, е горенето на кръст, около който се събират в кръг. Първоначално организацията уж е имала за цел опазване на белите жени, но с времето се превръща в нещо изключително опасно. Обикновено начело на Ку Клукс Клан стои един „Имперски магьосник“, който има двама основни подчинени — императорски съветник и императорски секретар.

Ку Клукс Клан - какво се крие зад маските и огнените кръстове?

Ку Клукс Клан – какво се крие зад маските и огнените кръстове?

Те имат изключително строга йерархия, в която обаче всички членове носят титли и употребяват лексика, правеща комуникацията им тотално неразбираема за външни хора. Организацията е имала за цел в миналото да прочиства отделни райони от САЩ, от китайци, евреи, индианци, живеещи на територията на Конфедерацията, но след това напада предимно афроамериканското население.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар