Кой принуди Ангела Меркел да откаже помощ на Гърция?

Кой принуди Ангела Меркел да откаже помощ на Гърция?
5 (100%) 1 vote

Ангела Меркел няма намерение да дава нов шанс на гръцкия си колега

Германският канцлер Ангела Меркел бе притисната до стената след ултиматума, който й бе поставен.

Ангела Меркел може да удовлетвори молбата на южната ни съседка Гърция да бъде опростен част от дълга й, но за сметка на това ще поиска да напусне Еврозоната.
Такъв коментар направи най-тиражираният немски таблоид „Билд”.

Германците са категорични, че няма да продължат да кредитират гръцката система. Те съветват канцлера Ангела Меркел да не предлага нов пакет финансова помощ на гърците.

Ангела Меркел няма намерение да дава нов шанс на гръцкия си колега

Ангела Меркел няма намерение да дава нов шанс на гръцкия си колега

Единственият начин за помощ на Гърция, за който германците нямат нищо против е, Ангела Меркел да призове Евросъюза за хуманитарни помощи за изпадналите в колапс съседи.
А що се отнася до възстановяването на гръцката икономика, германците смятат, че това трябва да стане с европейски средства.

Таблоидът посочва, че връщането на драхмата в Гърция е много полезно, ако се погледне в дългосрочен икономически план, тъй като по-слабата валута ще стимулира гръцкия износ и освен това ще увеличи броя на туристите.
По този начин страната ще може да открие нови работни места, пише vsekiden.com.

Вчера премиерът на Белгия Шарл Мишел посочи, че Еврозоната не иска невъзможни неща от гръцкия му колега Алексис Ципрас.
Той бе категоричен, че ако Алексис Ципрас не намери дълго време решение и не даде предложение, то това на практика означава, че е неспособен да следва призива на народа си.
Мишел заяви, че на останалите страни членки на Европейския съюз им е дошло до гуша, гърците да отлагат момента, в който трябва да поемат отговорността.

Съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров пък посочва, че ситуацията в Гърция е сходна на тази, през която премина България преди години. Според него гръцкият премиер Алексис Ципрас е като огледален образ на Жан Виденов.
Мартин Димитров заяви в прав текст, че Ципрас е довел Гърция до фалит и по всичко личи, че южната ни съседка няма да успее да изпълни плана си за ръст с около процент и половина.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар