Гърция послуша Ципрас! (Каза „НЕ“ на реформите и ЕС)

Гърция послуша Ципрас! (Каза „НЕ“ на реформите и ЕС)
5 (100%) 1 vote

Гърция послуша Алексис Ципрас, съкрушително противодействие на ЕС

Гърция се е запътила с широки крачки навън от ЕС. Със съкрушителните 62%  на референдума, гърците казаха „НЕ“ на реформите, предлагани от великата тройка. Гражданите послушаха своя премиер и решиха, че няма да позволят на ЕС да им налага ограничения и неприемливи за тях реформи.

Пирова победа

Официалните резултати все още не са окончателни, а западните медии вече започнаха с черните прогнози. Гърция официално е във фалит, народа отхвърли предложението за реформи, а оттук–нататък не е ясно накъде ще поеме.
Премиерът заяви, че правителството му е готово да „възобнови преговорите като договори разумни, надеждни и социално справедливи реформи“, На масата на преговорите ще бъде поставен и въпросът за дълга на страната.

Дали обаче ЕЦБ, ЕК и МВФ ще бъдат толкова сговорчиви?

Ангелът Меркел обяви малко преди изборите, че Германия обмисля вариант, при който да протегне ръка на Гърция и да обсъдят намаляване на дълга с 1/3. Предвид факта, че правителството и народа отхвърлиха реформите, това предложение се превръща във все по-голям мираж. А излизането на Гърция от еврозоната е все по-реалистичен сценарий.

Немският финансов министър вече заяви, че ако гърците гласуват с „Не“ на референдума, ще им се наложи спешно да си въведат и нова валута. Фалитът на страната е факт, кризата в банките също, но въпреки това Гърция празнува победата си.

Атина ще се опита да използва настоящата ситуация като маша при преговорите с кредиторите. СИРИЗА триумфира, но това е пирова победа, тъй като Grexit вече е реална възможност, а не хипотеза.

Ангелът Меркел и Франсоа Оланд продължават да настояват за оставането на Гърция в ЕС, но не на това мнение са и кредиторите. Свикано е спешно заседание на всички банкови институции в общността, за да се обсъди обстановката. Официално съюза разполага със спасителен план, ако Гърция излезе от еврозоната.

Гърция каза "НЕ" на ЕС и на реформите

Гърция каза „НЕ“ на ЕС и на реформите

Лошото е, че страната повлече крак и вече други са готови да я последват. След съкрушителните 62% подкрепа за правителството срещу ЕС в Гърция, на стартовата позиция е и Австрия.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар