Цепят Ислямска държава отвътре (Ал Кайда срещу халифата)

Гласувайте за статията

Ислямска държава започва да се пропуква, бойци от Ал Кайда воюват с халифата

Ислямска държава се разпада.Вътрешни борби за власт разцепват организацията, а за това спомага и борбата за надмощие, която води с Ал Кайда. Групировката, която се смяташе за ядро на халифата, вече губи позиции и започва да нанася удари отвън и отвътре, за да унищожи новия Франкенщайн.

Атентатите в Сус бяха последния акт, който предизвика буря в редиците и на терористичната групировка. Претендиращи за контрол над Северна Африка, те не желаят да отстъпят властта си в района, пише „Дойче веле“.

И докато лидерите на Ислямска държава се превръщат все повече и повече в новите хитлеристи, вътрешните борби за власт и противоборството с Ал Кайда са на път да постигнат по-голям успех в унищожението на халифата, отколкото ударите на международната общност.

Преди дни светът бе потресен от нов немислим акт на жестокост, който ИД извършиха. 25 сирийски войници бяха екзекутирани от деца, а видеото бе разпространено в социалните мрежи.

Светът все още не се е съвзел от преживяния ужас, когато дойдоха поредните удари–фанатизирана жена се взриви в християнски храм в Нигерия, като се смята, че е свързана с опасната групировка.

Въпреки това позициите на халифата започват да отслабват, особено, след като и други терористични организации се опитват да ги неутрализират, борейки се да запазят влиянието си в региона. Ситуацията все повече заприличва на картелните войни в Мексико, а Ислямска държава започва малко по малко да се разпада.

Ислямска държава се разпада

Ислямска държава се разпада

Дали това е началото на края? Рано е да се каже, но е факт, че обръчът срещу терористите се затяга. Вътрешните междуособици също се засилват, вече има и много избягали пришълци, бивши членове на организацията, които разкриват нейните тайни. Всички тези признаци дават надежда, че най-страшната напаст за световния мир е на път бъде победена, или най-малкото отслабена.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар