Кръщават принцеса Шарлот с вода от река Йордан

Кръщават принцеса Шарлот с вода от река Йордан
5 (100%) 1 vote

Кръщават принцеса Шарлот с вода от река Йордан, черпят гостите със сватбената торта на Кейт и Уилям

Тържественото кръщене на принцеса Шарлот се очаква да започне всеки момент. Дъщерята на Кейт и Уилям ще бъде покръстена в златен купол, изработен по времето на кралица Виктория и ще бъде символично потопена във водите на река Йордан.

Специален пратеник на епископа на Кентърбъри отпътува до Израел, за да донесе за кралската кръщенка вода от река Йордан. Обредните съдове, с които ще се извърши ритуала, пък бяха тържествено преместени от Лондон в Сандрингам при изключителни мерки за сигурност.

В официално изявление до медиите, от кралския двор обявиха подробности от кръщенето. Не са поканени роднините на Уилям, с изключение на баща му, баба му и дядо му и една от племенниците на принцеса Даяна, негова братовчедка, която е и кръстница на бебето.

От страна на Кейт ще присъстват отново само най-близките й и един от братовчедите й, също поканен за кръстник.
След тържеството гостите са поканени на чай в Сандрингам, където ще им бъдат поднесени сандвичи и по парче от реплика от сватбената торта на Кейт и Уилям.

Принцеса Шарлот, ще бъде облечена в специална ритуална роба, ушита от шивачката на кралицата. Дрешката ще бъде реплика на кралската кръщелна дреха, в която бе кръстен брат й принц Джордж.

Междувременно стана ясно, че лошото време няма да откаже британците от това да видят кръщенето на малката принцеса. Въпреки проливния дъжд в Норфолк, вече има тълпа, която се е събрала пред параклиса, с надеждата да зърне семейството.

Кръщават принцеса Шарлот с вода от река Йордан

Кръщават принцеса Шарлот с вода от река Йордан

Събитието се провежда при засилени мерки за сигурност, само дни преди рождения ден на принц Джордж. Кръщенето е и дебюта на принцеса Шарлот пред обществото, след като бе показана малко след раждането си на 2 май. От тогава принцесата е добре пазена в имението Анмър Хол, което Кейт се кани за пореден път да ремонтира, този път за 60 000 лири, тъй като иска нов тенис корт.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар