1 милион евро на Митьо Очите блокирани в Гърция

1 милион евро на Митьо Очите блокирани в Гърция
5 (100%) 2 votes
В южната ни съседка Митьо Очите инвестирал в луксозни имоти

Митьо Очите се оказа сериозно прецакан от решението на гръцкия премиер Ципрас да въведе банкова ваканция в южната ни съседка – пише „Уикенд”. Близки до родния мафиот разкриха пред източници на изданието, че гангстерът се е оказал с блокирана сметка в местна банка. По нея е имало сума в порядъка на 1 милион евро, от която към днешна дата той може да тегли едва по 60 евро на ден, както и останалите редови вложители на гръцките банки.
Димитър Желязков бил буквално бесен от ограничението и в генерален план се страхувал дали всъщност милионът му няма да даде фира съвсем. Особено на фона на все по-очертаващия се банкрут на Гърция и излизането й от Еврозоната.
Митьо Очите прехвърлил част от богатството си преди 2 години в Солун. Това отдавна му е любимата дестинация. Всяко лято гангстерът прекарва там по няколко седмици в луксозен местен хотел – до миналата година, когато решил да си купи къща. Именно покрай сделката с имота несебърският Ал Капоне си е отворил сметка в местна банка, разкриват аверите му. Тя не е на негово име като физическо лица, а на фирма, регистрирана в офшорна зона. Реалният собственик на дружеството обаче бил той.

Митьо Очите пряко засегнат от гръцката криза

Митьо Очите пряко засегнат от гръцката криза

Въпреки че поне от месец упорито се говореше, че Гърция върви към банкрут и банките ще бъдат затворени, Митьо Очите до последно не вярвал, че това може да се случи. Дори когато през цялата минала седмица милиони гърци се редиха пред банки и банкомати и изтеглиха сума от близо 2 милиарда евро, несебърският бабаит отново си мислел, че всичко ще се размине. Уви – в неделя Ципрас и правителството му въведоха банковата ваканция.
Като чул новината, Митьо едва не получил инфаркт – отбелязва изданието.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар