Скандал на Мис Вселена: Мексико отказа участие заради Доналд Тръмп

Гласувайте за статията

Мис Вселена тази година започна със скандал, Мексико отказа участие в конкурса

Мексико отзова своята участничка в конкурса Мис Вселена и обявиха, че няма да се включат в състезанието тази година. Причина за това са обидите на Доналд Тръмп към страната, които надминаха всички допустими норми.

Американският милиардер не спря да сипе обиди и подигравки по властите в Мексико. Той в момента води предизборна кампания за президент, в която обяви, че ще изгради стена между САЩ и Мексико, като тази в Берлин и ще накара мексиканците да платят за нея.

Също така той нарече мексиканските емигранти в САЩ „наркодилъри“. Като се има предвид, че повече от 12% от населението на страната е с мексикански корени, както и огромния дял мексикански емигранти, които живеят там, обидата на Тръмп бе приета изключително сериозно.

Американският милиардер вече получи съобщение от представителите на мис Мексико, в което се казва, че представителката на страната няма да участва в конкурса. Мексиканският медиен конгломерат „Телевиса“, които изпращат участничките в този и други конкурси за красота, официално заявиха, че Мексико като държава няма да вземе участие в конкурса на Доналд Тръмп.

Бизнесменът получи още един удар по бизнес проектите си, след като стана ясно, че и Ен Би Си, няма да излъчат състезанието в ефира си. Заради негативното си изказване той губи не само политическа подкрепа, но и по отношение на бизнес начинанията си.

Водещите на конкурса „Мис САЩ“, Томас Робърт и Черил Брук са подали оставки и напускат шоуто. И двамата са изключително популярни в Америка и напускането им предизвика огромен отзвук. Последният двоен удар по бизнеса на Доналд Тръмп обаче бе нанесен от две от най-големите телевизии там. Ен Би Си, обявиха, че няма излъчат избора на Мис Вселена, американо-испанската телевизия Универсион се отказа от правата за шоуто по същите причини.

Скандал на Мис Вселена- Мексико отзоваха участничката си

Скандал на Мис Вселена- Мексико отзоваха участничката си

В отговор на тези атаки, Доналд Тръмп съди Ен Би Си за сумата от 500 милиона долара, въз основа на първата поправка. Той заяви, че това е политически мотивиран опит да се ограничи правото му за свобода на словото.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар