Туристите вече бягат от Гърция!

Туристите вече бягат от Гърция!
5 (100%) 1 vote

Кризата в Гърция вече изгони хиляди туристи от страната

Резервациите в хотелите в Гърция намаляват с 50 хиляди души

Кризата в Гърция вече се отразява все по-сериозно на туризма, и то в негативен аспект! Чуждестранните посетители на страната масово отказват вече направените си резервации като напоследък темповете, с което се случва това, са повече от притеснителни.

Кризата в Гърция удари туризма

Кризата в Гърция удари туризма

Според британския вестник Телеграф резервациите за хотелите в Гърция се топят с по 50 хиляди души. И все по-малко желаещи са готови да рискуват и да поемат риска да отидат на почивка в южната ни съседка заради несигурното икономическо положение, в което се намира страната.

Основната причина за това е страхът на хората, че няма да могат да използват парите си през местните банкомати заради случващото се. Както знаете, с решение на правителството в момента всички банки в страната са затворени, а на банкоматите е наложен лимит на максималната сума, която може да бъде изтеглена.

Освен това хората се боят от нова вълна стачки и улични протести, които могат да се разразят заради кризата, породена от огромните дългове на държавата и все по-реалната опасност тя да изпадне във фалит.

Загубите на туристическия бранш вече са милиарди евро, смятат хора от сектора. Туристите от Русия и Украйна, които по традиция са най-многобройни по плажовете на Гърция през лятото, също са отказали резервациите си.

Заради кризата и липсата на средства и самите гръцки граждани вече не излизат толкова зад граница, научиха от vsekiden.com. Блокирането на банковите им карти и несигурното бъдеще на страната в Европейския съюз и на еврото като парична единица, е направило местните изключително предпазливи по отношение на финансите си.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар