Павел Найденов разкри истината: Бил ли е агент на ДС? Преглеждания: 6055

Павел Найденов
0
4/5 - (2 votes)

Павел Найденов коментира скандалната информация, че той и снаха му Дарина Павлова са били агенти на ДС

Павел Найденов разкри каква е истината за агентурното му минало

Павел Найденов проговори по отношение на слуховете, че е бил агент на Държавна сигурност. Бащата на Илия Павлов е категоричен, че тиражираната от Комисията по досиетата информация, че има минало на секретен сътрудник на ДС в продължение на седем години – от 1980 до 1987, е абсолютно невярна

Павел Найденов
Павел Найденов

Възрастният мъж не отрича, че през дадения период може и да е бил проучван от ДС, но никога не е стигал до такова ниво, а именно – да им бъде агент. Найденов призова Комисията по досиетата да покаже дали има подписана декларация или документ от него, че е работил за тях. И тогава да го обвиняват в агентурно минало.

Бащата на Илия Павлов отрече изнесената информация, че е държал тайна квартира и се е подвизавал под името Славяни. Факт, който би признал, ако е истина, без да се срамува от него. Найденов все пак не отрича, че e разговарял доста пъти с агенти на ДС, но никога на тема вербуване. И винаги те са търсели него, не той тях.

С част от тези хора дори го е свързвало приятелство и близки отношения. „Пиели сме по чашка, говорели сме си, нищо повече“, разкрива възрастният мъж в интервю за vsekiden.com.

„Никой от тях обаче не ме е питал за каквото и да било и не е искал от мен да правя каквото и да е“, категоричен е Павел Найденов. Той не вярва и на информацията, че снаха му Дарина Павлова също е била агент на ДС, тъй като по онова време е била твърде млада за това.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.