КТБ- класическа пирамида под носа на управляващите!

КТБ- класическа пирамида под носа на управляващите!
3 (60%) 1 vote

КТБ не е банка, а истинска пирамида

КТБ е източена от кухи фирми фантоми. Според Менда Стоянова, основните виновници за фалита на банката са собственикът Цветан Василев и мениджмънта, но другият голям виновник е БНБ и банковият надзор. Стоянова твърди, че КТБ е работила, като истинска класическа пирамида и накрая истината за това ще лъсне много скоро.

Кой е виновен за фалита на КТБ?

Кой е виновен за фалита на КТБ?

Имената на 40 кредитни милионери излизат наяве в доклада на комисията по случая КТБ в народното събрание, твърди вестник „Стандарт“. Парите от банката са прибрани посредством кухи фирми. Всеки трети кредит от най-крупните, които са около 120 на брой е класически пример за източването на КТБ.

Материалите по доклада са около 400 страници , като 150 от тях съдържат много документи и писма свързани с анализирането на трезора, коментират известни финансисти участвали в на закритите съвещания на комисията. Заключението е, че КТБ си е пирамида, а подставени фирми са източили трезора й. Изчаква се приемането на закона за кредитните институции, при поправките, на който пада банковата тайна за необезпечените длъжници. Тогава ще станат известни имената на кредитните милионери. Според парламентарната комисия схемата на източването на КТБ е много проста и е една и съща при всички случаи. Тя е действала безотказно за различни периоди от време.

Отначало дадена фирма А тегли малък кредит и го обслужва редовно. Така в кредитното досие на фирмата се вписва, че е съвестен и редовен кредитополучател. Следващата стъпка на фирма А е да поиска нов много по-голям в пъти кредит, който се отпуска от банката без проблем. Специалистите обясняват, че следващите кредити са стигали до крупната сума от 1 милион лева.

След, като сумата за кредита е разписана за кредитополучателя на фирма А, то тя прехвърля парите на друга фирма В под формата на заем. Следва спиране на обслужването на кредита към КТБ.

Шефката на комисията Десислава Атанасова не се ангажира да потвърди, какво е съдържанието на доклада, като се позова на това, че банковата тайна все още не е паднала.

Дали ще разберем какво е правил банковият надзор на БНБ защо си не е усетил простата схема, с която КТБ е източена под носа му?

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар