Иван Искров потвърди: Злоупотребявано е с пари на вложители в КТБ

Гласувайте за статията

Иван Искров потвърди, че отчетите на КТБ са били манипулирани

Иван Искров показа проект, според който КТБ е можело да бъде спасена

Иван Искров потвърди, че определени лица са злоупотребявали с парите на вложителите в КТБ. Шефът на БНБ разкри, че отчетите на одиторите на КТБ са били фалшифицирани и не скри, че самият той е бил изключително шокиран след като ги е видял.

Иван Искров

Иван Искров

Поради тази причина Искров се надява банковата тайна да падне възможно най-скоро, за да бъде публично оповестено, че в КТБ е имало манипулации с цел определени лица да се възползват от парите на вложителите в банката. Управителят на БНБ е категоричен, че вината за случилото се в банката, е единствено и само в управата й. Течащото в момента разследване тепърва ще установи дали вина за фалита на КТБ има и Банков надзор.

Шефът на БНБ, който се очаква да подаде оставка в най-скоро време, е убеден, че банката е можела да бъде спасена и за това дори е бил изготвен проект, който той показа. Въпросният проект е трябвало да бъде одобрен на 14 юли миналата година и на 21 юли банката отново да отвори врати.

Това обаче така и не се случва, а истината за това кой политик каква позиция е заемал по въпроса се крие в стенограмата от срещата им с президента. Която стенограма обаче е засекретена и единствено държавният глава може да я направи публично достояние.

Искров не подмина и въпроса с наследника му начело на БНБ като изтъкна, че никога не е криел, че ще подаде оставка тогава, когато народните представители имат предложение за негов наместник, предават от Агенция ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар