Защо палачът на деветокласника Георги Игнатов все още е на свобода?

Килърът на Георги Игнатов се разхожда на свобода. Защо все още не е заловен, след като е ясно как изглежда?

След разпространяването на записа от камерата за видеонаблюдение, в районните полицейски управления са постъпили над сто сигнала от граждани, които са видели бягащото момче с раницата на гърба.

Последната версия на криминалистите е, че престъпникът е напуснал страната веднага след бруталното престъпление и затова е невъзможно да бъде открит, пише ПИК.

Както вече стана ясно, полицията потвърди, че младежът от записа е именно палачът на убития деветокласник. Първоначално не беше ясно по какъв начин той е свързан с тежкото престъпление - дали е бил просто свидетел или съучастник на убиеца.

[caption id="attachment_449461" align="alignright" width="300"]Георги Игнатов Убиецът на Георги Игнатов вероятно е избягал в чужбина[/caption]

Записът, на който са запечатани кадри как убиецът на ученика бяга секунди след убийството, е предоставен от частен обект и това обяснява лошото му качество. Този факт затруднява още повече разследващите при идентифициране на самоличността на килъра.

Криминалистите предполагат, че момчето с раницата също е ученик. Липсват данни за криминално проявено лице, изглеждащо по начин, по който изглежда убиецът на Георги Игнатов.

Не е изключено той да е вървял в продължение на няколко минути до деветокласника по алеята в Борисовата градина.

Полицията се надява, че ще получи съдействие от един от мобилните оператори за разкрива на местоположението на Георги Игнатов в минутите преди да бъде убит чрез проследяване на телефона му.

Вероятно той е вървял заедно с убиеца си и е бил намушкан след възникването на спор между двамата.

В последните минути от своя живот смъртоносно раненият ученик успял да се свърже със своята майка и приятелката си. Той им съобщил, че къде се намира и че е ранен.

Ученикът не е споделил кой е виновен за случилото се. Предположенията за това са две - или не е предполагал, че промушкването е фатално, или не е познавал палача си.