Кметът на Ботевград Георги Георгиев: Искат да ме провалят на изборите!

Гласувайте за статията

Кметът на Ботевград Георги Георгиев не бил арестуван, срещу него нямало разследване

Кметът на Ботевград Георги Георгиев не бил арестуват, а само разпитван. И всички сигнали срещу него били просто опит да го дискредитират. Това заяви самият той в съобщение до медиите, след като рано сутринта униформени го изведоха принудително от дома му и го отведоха в софийска прокуратура.

Градоначалникът е бил разпитван във връзка със злоупотреби със служебно положение, отклоняване на средства от еврофондове за ремонт и обновяване на пътна инфраструктура и други далавери. Той категорично отрича да е нарушавал закона и твърди, че това е опит на негови политически опоненти да го дискредитират преди изборите.

Междувременно обаче стана ясно, че кметът ще отговаря за редица нарушения, описани в одитен доклад на Сметната палата. Копие от него ще бъде внесено в прокуратурата, като става въпрос за злоупотреби в особено големи размери.

Само за извозването на скалните и строителни отпадъци до депото, предвидено за тях са платени над 1,339 млн. лева, пише „24 часа“. Също така е установено, че благодарение на процедурни нарушения и бездействие на контролните органи, проектът за строеж на депото е струвал повече от 17 милиона лева.

Интересен факт е, че по документи, община Ботевград е платила 1,54 млн. лв., т.е. по 3,82 лв./куб. м за извозване на 403 хиляди куб. метра земя, до място за депониране на разстояние от 10 километра. В същото време е изхвърляна в район, който е на не повече от 500 метра, като според споразумението, сумата дължима при транспорт на строителни отпадъци и скална маса на такова разстояние е едва 0,5 лв/куб. м.

Кметът на Ботевград Георги Георгиев  отрече за злоупотребите

Кметът на Ботевград Георги Георгиев отрече за злоупотребите

В доклада са описани и други нарушения, не само с изграждането на депото.

Сигналите срещу него били заради изборите

Сигналите срещу него били заради изборите

Какви още злоупотреби се разследват и ще бъде ли повдигнато обвинение срещу кмета на Благоевград Георги Георгиев, предстои да стане ясно.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар