За ежедневието: Блиндирани входни врати

За ежедневието: Блиндирани входни врати
5 (100%) 1 vote

Първото нещо, което забелязваме, когато влизаме в една сграда, е вратата. Тяможе да бъде с две абсолютно различни визии- вътрешна и външна.

Входната врата на дома ни трябва не само да ни защитава от студ и шум, но и да бъде надеждна, да ни осигурява спокойствие и защита.

В тази статия ще обърнем внимание на блиндираните входни врати, които по нищо не отстъпват на дървените.

Металните входни врати се поддържат много по- лесно от дървените. Освен това са много по- трайни и издръжливи. Съвременните врати могат да се покриват с изкуствена кожа , с дърво, могат да бъдат с ПВЦ покрития на пластмасова основа и различни други материали. Днес на пазара се предлага богат избор от модели и цветове.

Дебелината на вратата е в зависимост от материала, от който е произведена, от конструкцията, от външното покритие, от оребряването на вътрешната част и от изолиращите панели.

Едно от основните качества на металните врати е тяхната звуко- и топло- изолация, затова е задължително между касата и крилото да са с каучукови или силиконови уплътнения. Колкото по- дебели са изолиращите декоративни панели, толкова по- голяма звукоизолация имат вратите.

Друг много важен елемент са пантите на вратата, които трябва да са закалени, за да предотврати провисване и износване. Задължително до самите панти трябва да има поне два пасивни шипа.

blindirani-vrati-04За добра защита блиндираната врата трябва да бъде снабдена с две или повече различни заключвания.

Друг задължителен елемент е шпионката с вътрешно капаче, като нейният зрителен ъгъл е необходимо да е широк около 200 градуса. Някои собственици предпочитат да заменят шпионката с видеофон или огледало на крилото на вратата.

Блиндираните входни врати се монтират по- сложно от дървените и затова е най- добре това да се направи от професионалист. Препоръчваме Ви преди да направите своя най- добър избор, да се обърнете за съвет към специалист.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар