Астероид отново лети към Земята, вижте петте прокоби, които така и не се сбъднахаАстероид

се е засилил към Земята и има опасност да удари нашата планета между 22 и 28 септември. Поредно сензационно "откритие" обикаля мрежата и плаши до смърт наивниците. Според появилата се информация, небесното тяло лети към нас и може да ни улучи в края на есента тази година. И тъй като това е поредният мит, който обикаля виртуалното пространство, решихме да ви покажем кои са петте най-известни прокоби, които така и не се сбъднаха, въпреки че всички бяха убедени, че ще се случат.

Феномен 2000

Още в далечната 1999 година вървеше легендата, че през 2000 година светът ще загине. Щеше да има земетресения, вулкани, компютрите да откажат, електрическите системи да се сринат. В цялата история имаше само едно вярно нещо — при някои компютърни системи наистина се появи проблем 2000, но той бързо бе овладян и не нанесе никакви поражения.

2009 и фаталната Нибиру

Сблъсък с хипотетичната планета Нибиру роди поредния мит през 2009 година, когато всички бяха убедени, че наистина ще се стигне до сблъсък между двете. Е, 2009 мина и замина, а 6 години по-късно никакъв астероид, метеорит, планета или комета, не ни е ударила.

21.12.2012.

Това със сигурност е любимото число на Холивуд. Направиха филм, родиха сензация и целия свят бе обхванат от истерията, че светът свършва. Защо? Защото тогава приключвал календарът на маите.  В резултат на тази история се родиха немалко вицове по въпроса.

Метеоритът в Челябинск

15 февруари 2013 със сигурност е бил паметен за Челябинска и Свердловска области. Огромният метеорит, който падна край града причини нараняването на над 1200 души, но също така даде и невероятни възможности на учените, да изучат състава на небесното тяло. А успя да предизвика и масова параноя във връзка с края на света. [caption id="attachment_449002" align="aligncenter" width="600"]Астероид отново заплашва Земята - тази есен и след 30 години Астероид отново заплашва Земята - тази есен и след 30 години[/caption]

Животът на планетата свършва след 30 години

Според най-новата теория, животът на планетата ще приключи след 30 години, като НАСА са изчислили, че тогава огромен астероид ще се взриви в Земята и ще сложи край на цивилизацията. Истината е, че планетата ни може във всеки един момент да бъде ударена от небесно тяло, но вероятността за това е минимална. Искате да знаете кои са истинските заплахи за света? Всъщност е само една — човекът, който със своите оръжия може да унищожи цяла една планета за секунди.