Милионите на Николай  Бареков - какъв е произходът им

Вчера националните медии гръмнаха с вестта, че Николай Бареков е най-богатият чиновник. Това стана ясно от подадените над 7000 данъчни декларации.

Евродепутатът отговори на въпроса, който вълнува обществото, а именно от къде са милионите му. Николай Бареков заяви, че той не е най-богатият чиновник у нас. Младият политик поясни, че той заема пост, за който е бил избран от народа, а чиновниците са държавни служители, които се назначават от парламента или управляващото правителство.

Бареков заяви, че е натрупал милиони благодарение на участието си в мениджърската си дейност в редица големи компании с международно участие. Той подчерта, че спестяванията му са от тази странична дейност.

Политикът каза, че от май месец миналата година единственият пост, който заема, е този на евродепутат в Брюксел, пише "Всеки ден".

"Няма значение колко е богат един политик като влезе в политиката, а колко богат излиза от нея", заключи философски Николай Бареков.

[caption id="attachment_448982" align="alignright" width="300"]Николай Бареков Николай Бареков отрече, че е натрупал милиони от политиката[/caption]

Справката в приходната агенция сочи, че жената до него Мария Календерска е дала 1,3 милиона лева от личните си спестявания в заем на свои познати. Интересно какъв е произходът на нейните пари. Политикът не каза нищо за милионите на половинката си.

Двамата са заедно от две години. Миналото лято бившата журналистка го дари със син. Въпреки твърденията, че двамата не са заедно, политикът заяви, че напук на твърденията на зложелателите им, те продължават да бъдат тандем не само в политиката, но и в личния си живот.

Наскоро медиите приписаха връзка на депутата със спортиската Тезджан Наимова, която е областен управител в една от структурите на партията. Тези слухове опроверга самият Бареков, заявявайки, че двамата с Мария Календерска са заедно и между тях няма сериозни противоречия.

Според писанията в жълтата преса, депутатът е бил интимен с фолкаджийката Роксана и дори е спонсорирал един от клиповете й.

Ромската перла отрече да е имала интимни отношения с депутата, но не скри, че той е спонсор на един от клиповете й.