Синоптици: Седмицата ще е истински ад Преглеждания: 3661

0
4/5 - (2 votes)

Синоптици вещаят микс от жега и дъжд

Синоптици от НИМХ към Българската академия на науките предупреждават, че настоящата седмица ще бъде истински ад.

През днешния ден температурите ще продължат да пълзят нагоре. Единственото усещане за прохлада (доколкото може да бъде такава) ще идва от вятъра, който ще е предимно слаб.
Максималните стойности ще се нагорещят до 30 градуса, а на места ще достигнат и до 37 градуса.

Синоптици вещаят микс от жега и дъжд
Синоптици вещаят микс от жега и дъжд

За щастие на отпускарите, решили да отдъхнат край родния морски бряг, времето по Черноморието ще остане топло и слънчево.
В следобедните часове вятърът ще е до умерен и ще се ориентира от югоизток. За разлика от вътрешността на страната, по морския бряг максималните температури няма да са толкоз парещи и ще бъдат от 26 до 30 градуса.
Морската вода ще се затопли до 22-24 градуса. В следобедните часове вълнението по южното крайбрежие ще достигне до 3 бала.

Топло ще се задържи времето и над планинските райони, а билата ще бъдат галени от умерен вятър от запад.
Очаква се временно увеличение на облачността като на места е вероятно и да прегърми. Що се отнася до преваляванията, те ще са краткотрайни и ще са само на места.

Според синоптици от БАН, във втория ден от настоящата седмица метеорологичната обстановка над страната отново ще стане доста лабилна и ще се създадат условия за развитие на купесто-дъждовна и купеста облачност.
На много места ще посрещнат поредната порция летен дъжд, придружен от гръмотевици. На някои места се очакват и гръмотевични бури или градушки.
Температурите все още ще се задържат високи, но ще започне леко захлаждане.

В сряда отново ни очакват валежи, твърдят синоптици като допълват, че на места ще са временно интензивни, а другаде ще са придружени с гръмотевици.
Ще продължи понижението на температурите. Вятърът ще се ориентира от североизток, пише Блиц.
Всичко това идва да рече, че новата седмица отново ще е микс от парещи жеги и дъждове, които напоследък като по традиция са придружени и от гръмотевици.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.